Hlavní obsah

Kouč Frťala přešel z Teplic do Varnsdorfu

VARNSDORF

Fotbalový klub FK Varnsdorf změnil podruhé v krátké době hlavního trenéra u druholigového celku. Před čtrnácti dny u týmu skončil Aleš Křeček, který dostal souhlas k odchodu do slovenského Ružomberoku. Nyní přichází Zdenko Frťala, dosavadní asistent trenéra Rady v prvoligových Teplicích.

Foto: Josef Pešout, Právo

Zdenko Frťala.

Článek

Frťala ještě v neděli večer seděl na teplické lavičce při prvoligovém zápase s Mladou Boleslaví. To bylo pro něj loučení s klubem, za který v minulosti odehrál spoustu prvoligových zápasů a v posledních letech byl asistentem hlavního kouče. Loni působil u týmu po boku Jiřího Plíška a od letošního léta s Petrem Radou.

Předtím Frťala dlouho spolupracoval s trenérem Michalem Bílkem jako asistent při společných štacích v tehdy ještě prvoligových Blšanech, poté v Plzni, ve Spartě a v Ružomberoku. Samostatně vedl Frťala celek Čáslavi ve druhé lize. Takže ve Varnsdorfu ho čeká druhé angažmá na postu hlavního trenéra, a znovu na druholigové scéně.

Premiéru při mistrovském zápase absolvuje Frťala v neděli, když FK hostí Bohemians Praha, druhý celek tabulky.

Vedení Varnsdorfu do poslední chvíle rozhodovalo o novém trenérovi mezi více adepty. Tím dalším byl Josef Petřík, který od listopadu 2009 vedl rok Slovan Liberec v první lize a nyní pracuje pod Ještědem s mládeží. 

Reklama

Související témata: