Hlavní obsah

Most popáté za sebou nedal gól a hrál se Znojmem 0:0

PRAHA

Fotbalisté Mostu už v pátém zápase za sebou nedokázali vstřelit gól a po bezbrankové remíze se Znojmem přezimují na sestupové pozici s šestibodovou ztrátou na čtrnácté Brno. V Mostě se výsledek 0:0 zrodil už potřetí za sebou a Severočeši čekají na výhru celkem sedm zápasů.

Článek

Ani osmému Znojmu závěr podzimu nevyšel - na výhru čeká čtyři kola, v nichž dalo dohromady jediný gól, a po dvou porážkách teď odehrálo druhý zápas bez branek za sebou.

Most byl v zápase aktivnější, ale stejně jako v předchozích kolech doplatil na neproměněné příležitosti. V prvním dějství pálili mimo tyče Danoski s Jendruščákem a Rosendův přímý kop vytlačil ze šibenice skvělým zákrokem gólman Hrubý.

Ve druhém poločase začali být nebezpeční také Jihomoravané. V 68. minutě se dostal ke střele Jonov, ale mířil těsně vedle branky. Do dobré pozice se prokličkoval také Trnovec, ale jeho ránu zneškodnil brankář Pokorný. Poslední naději na vstřelení gólu měl mostecký Hofmann, ale ani on neuspěl.

Varnsdorf zakončil podzim výhrou nad Třincem

Fotbalisté Varnsdorfu zakončili podzimní část druhé ligy domácím vítězstvím 1:0 nad Třincem. Díky Hozdově brance z 22. minuty se severočeští svěřenci trenéra Zdenka Frťaly vzdálili na sedm bodů od sestupových pozic.

Hozda se prosadil po rohovém kopu, když už se zdálo, že míč má pod kontrolou třinecký brankář Lipčák. Domácí hráč však byl v souboji rychlejší a poslal míč do sítě.

Další šance pak Varnsdorfští zahodili. Sám před Lipčákem se ocitl Rudnickij, ale nedal, tentýž hráč při sólu nedokázal přesně přihrát Chodovi. Na slibný centr pak nedosáhl Breite.

Třinec moc možností ke skórování neměl, Varnsdorf takticky natahoval čas. Do brejku se naopak hnal domácí Rudnickij, ale faulem ho zastavil Hanus, na druhé straně dal Surynek gól až po odpískání ofsajdu a místo radosti z vyrovnávací branky dostal žlutou kartu.

16. kolo druhé fotbalové ligy:
Most - Znojmo 0:0
Rozhodčí: Adámek - Pelikán, Nádvorník. ŽK: Rosendo, Schut, Běloušek - Krhut, Trnovec, Lacko, Hrubý. Diváci: 420.
Most: Pokorný - Nguyen, Hofmann, Běloušek, Řehák - Jendruščák (77. Bednář), Schut, Rosendo, Oboya (69. Štefko) - Nikovski (63. Christof), Danoski. Trenér: Zach.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Jonov, Mička, Švarc - Sukup (90.+1 Krajačič), Trnovec, Hnaníček, Lacko, Zifčák (90. Lukáš) - Krhut (71. Juhaňák). Trenér: Smrček.
Varnsdorf - Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 22. Hozda. Rozhodčí: Proske - Lakomý, Slavík. ŽK: Stehlík, Chod - Rehák, Hanus, Surynek. Diváci: 465.
Varnsdorf: Porcal - Mach, Pimpara, Stehlík, Hozda - Cana (72. Kotiš), Chod (83. Jakobovský) - Jordák (60. Melunovič), Breite, Rudnickij - Matějov. Trenér: Frťala.
Třinec: Lipčák - Malíř, Hupka, Kuděla, Siegl (80. Szmek) - Joukl, Hanus, Rehák (72. Nekuda), Ceplák (72. Pospíšil) - Gavlák, Surynek. Trenér: Luhový.

Reklama