Hlavní obsah

Zaplatili jsme za nezkušenost, říká Zach po zoufalém podzimu fotbalistů Mostu

Zoufalý závěr podzimu prožili fotbalisté Baníku Most. V posledních pěti kolech nedali ani gól a kvůli sérii neúspěšných výsledků zůstali na patnáctém místě tabulky druhé ligy. A jejich ztráta na čtrnácté Brno narostla na šest bodů. Severočeský tým se vážně ocitl nad sestupovou propastí.

Foto: FC Slovan Liberec

Michal Zach

Článek

„Přitom do soutěže jsme vstoupili velice dobře. Vyhráli jsme dva z prvních tří zápasů, ale pak přišla utkání, která jsme nezvládli v defenzivě. Krutě jsme zaplatili za nezkušenost,“ pokrčil rameny mostecký trenér Michal Zach.

V klubu působí v roli hlavního kouče od začátku sezóny. „Věděl jsem, že to nebude jednoduché. Ale nečekal jsem, že se hráči budou dopouštět tak velkého množství chyb. Hlavně mladí se nezbavili špatných taktických návyků a neřešili dobře herní situace. To je pro mě zklamání. Bohužel nám chybí větší kvalita ve hře dopředu,“ rozebíral Zach.

A posteskl si nad velkou marodkou. „Jsou na ní Frnoch, Bohata, Rusecki, Conway, Jan Procházka, Petřík. Nemáme široký kádr a každá absence hráčů je znát,“ připomněl trenér, že se musel potýkat s problémy v sestavě.

Jendruščák: Můžeme si za to sami

Tíživou situaci si uvědomuje i kapitán mužstva Petr Jendruščák. „Nechci to svádět na smůlu, ale kdybychom byli trošku schopnější, měli bychom více než dvanáct bodů. Nezvládli jsme ani zápas se Znojmem, kdy jsme nutně potřebovali vyhrát,“ mínil jeden z mála zkušených mosteckých hráčů.

„Za fotbalové problémy si můžeme sami. Sice jsme se trochu zvedli v defenzivě, ale ta naše střelecká koncovka byla žalostná. Byli jsme v křeči, jsme na tom špatně psychicky. Vypadalo to, že hrajeme fotbal, ale bez gólových šancí. Horší to snad být nemůže,“ klopil zrak Jendruščák.

Sám se opouštět skoro se potápějící loď nechystá. „Hraji za tohle město a pořád mám motivaci, protože jde o naše živobytí. Někam utíkat nehodlám,“ zakončil svůj pohled mostecký kapitán.

Reklama

Související témata: