Hlavní obsah

Oslavy postupu? Co jim dovolí! Frťala potvrdil, že nejspíš skončí

Hradec Králové

Došlo tak trochu k předání štafety. Fotbalisté Hradce Králové rozhodli o svém návratu do první ligy po čtyřech letech výhrou 2:1 nad pražskou Duklou, na jejíž lavičce sedí trenér Bohuslav Pilný. Hradecký patriot, který jako kouč zažil s Votroky sestup z nejvyšší soutěže v roce 2015 sestup a v následující sezoně postup. Teď mužstvo dovedl mezi elitu Zdenko Frťala. „Asi skončím,“ potvrdil úspěšný trenér spekulace, že se po sezoně vrátí do Teplic.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Hradce Králové oslavují vyhrané utkání a postup do první ligy.

Článek
Fotogalerie

Doba velkému juchání stále nepřeje. Postup do první ligy se ale pochopitelně zapít musí. „Jak budou oslavy? Co nám dovolí!" směje se v rozhovoru pro ČT sport kapitán týmu Adam Vlkanova. S Hradcem zažívá již druhý postup po roce 2016.

Po třech letech u mužstva završil svou misi trenér Zdenko Frťala. „Za postupem je hodně práce. Dodrželi jsme slovo a mužstvo systematicky přebudovali. S pokorou jsme složili skládačku. Závěr utkání s Duklou jsme si zodpovědně pohlídali. A teď budeme slavit," usmívá se.

Emoce se v něm ovšem perou. U vstupu do první ligy už nejspíš nebude... „Něco už v médiích proběhlo. Měl jsem něco nastavené od začátku jara. Jsem deset let z domova, není to jednoduché. Asi skončím," potvrzuje s viditelným pohnutím.

Padesátiletý rodák z Nitry neprodloužil z rodinných důvodů v Hradci smlouvu, která mu končí. Doma je v Teplicích, kde žije. Severočeši mu nabídli místo šéftrenéra mládežnické akademie a zdá se téměř jisté, že dojde k dohodě.

Po tvrdém direktu další rána

Hradecký patriot Bohuslav Pilný prožil s Duklou hektický týden. Mladý tým nejprve ve středu ztratil dvěma góly inkasovanými v nastavení derby s Viktorkou Žižkov. A teď Pražané asistují u oslav Votroků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Také Bohuslav Pilný býval trenérem Hradce...

„Gratuluji domácím k postupu. Mé vnitřní pocity? Především řeším porážku a jsem zklamaný. Kdyby po přestávce nepadla červená karta, myslím, že bychom domácím zle zatápěli," líčí kouč Dukly.

„Porážka s Viktorkou byl pro nás tvrdý direkt. Zvedli jsme po ní hlavy a prohráli možná i nezkušeností našeho mladého kluka," poukazuje Pilný na vyloučení Štěpána Šebrleho, syna bývalého slavného desetibojaře.

Reklama

Související témata: