Hlavní obsah

Hradec - Líšeň 1:1Korunní princ gratuloval Votrokům, Viktoria si zařádila, Blansko sestupuje

Aktualizováno

Postup do nejvyšší soutěže už měli Votroci dávno jistý. V duelu s druhým týmem tabulky se loučili se svým starým stadionem, úspěšným trenérem i zkušeným brankářem. Fotbalisté Hradce Králové v utkání 25. kola Fortuna Národní ligy remizovali s Líšní 1:1 a sérii bez porážky protáhli na dvanáct zápasů. Nejvíce gólů nastřílela Viktoria Žižkov, která vyhrála 5:3 v Chrudimi. Po porážce 0:2 v Třinci je druhým sestupujícím definitivně Blansko, spolu s domácími se tak zachránily Varnsdorf a Táborsko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Zdenko Frťala (vpravo) a asistent Ondřej Prášil s trofejí pro vítěze Fortuna Národní ligy.

Článek
Fotogalerie

Líšeň byla začátkem března posledním týmem, který lídra porazil. Hradec Králové pak desetkrát vyhrál a jednou remizoval, takže si suverénně zajistil postup do první ligy. Duel prvního s druhým, po němž následovala mistrovská korunovace, byl pro Votroky také dnem velkého loučení. Před schválenou rekonstrukcí naposledy nastoupili na starém Všesportovním stadionu, otevřeném roku 1960. Na jeho místě začne od srpna růst moderní nástupce pro osm tisíc lidí.

Naposledy se pak v domácím prostředí představil trenér Zdenko Frťala, který sice splnil postupový cíl, z rodinných důvodů se ovšem vrací domů k mládeži Teplic. S kariérou se pak jako kapitán loučil zkušený brankář Radim Ottmar.

Hned v úvodu ho překonal Lutonský, ve druhé půli vyrovnal Urma. Votroci tak natáhli svou sérii bez porážky již na dvanáct kol a po utkání si na krk pověsili medaile za vítězství v soutěži.

Hned osm branek bylo k vidění v Chrudimi. Domácí fotbalisté podlehli Žižkovu 3:5 a zaznamenali už pátou porážku v řadě. Za Viktorii se dvakrát prosadil Mashike Sukisa, kterého doplnili Zoubele, Diviš a Nabijev. Za Chrudim skórovali Řezníček, Hašek a Rybička.

Třinec porazil Blansko bez problémů 2:0. Slezané se tak už definitivně zachránili, naopak Blansko s jistotou sestupuje. O výsledku rozhodl už první poločas. Nejprve si vstřelil vlastní gól hostující kapitán Buchta, poté se dorážkou zblízka prosadil Stáňa.

Spolu s Třincem slaví záchranu Varnsdorf a Táborsko. Jihočeši doma zdolali Vlašim 1:0, Varnsdorf remizoval 0:0 v Prostějově. Již sestupující Vyšehrade remizoval 2:2 s Jihlavou a Ústí nad Labem porazilo Duklu 1:0.

25. kolo druhé fotbalové ligy:
Hradec Králové - Líšeň 1:1 (0:1)
Branky: 71. Urma - 8. Lutonský. Rozhodčí: Petřík - Hock, Vodrážka. ŽK: Urma, Mejdr, Kodeš - Silný, Matocha, Kučera, Pašek, Krška. Diváci: 650 (omezený počet).
Třinec - Blansko 2:0 (2:0)
Branky: 21. vlastní Buchta, 35. Stáňa. Rozhodčí: Hocek - Hurych, Mikeska. ŽK: Janoščín, Javůrek - Helebrand, Klusák. Diváci: 50 (omezený počet).
Ústí nad Labem - Dukla Praha 1:0 (1:0)
Branka: 35. Jiránek. Rozhodčí: Krejsa - Leška, Novák. ŽK: Tvrdoň, Jiránek, Bílek, Koubek, Miskovič - Piroch, Fábry, Barac, Ayong. Diváci: 456 (omezený počet).
Prostějov - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Dresler, Bureš. ŽK: Bialek, Spáčil, Zapletal - Hasil, Kouřil. Diváci: 152 (omezený počet).
Chrudim - Viktoria Žižkov 3:5 (1:4)
Branky: 43. Řezníček, 54. Hašek, 74. Rybička - 25. a 45. Mashike Sukisa, 11. Zoubele, 42. Diviš, 55. Nabijev. Rozhodčí: Vojkovský - Horák, Černoevič. ŽK: Verner, Čáp, Fofana - Diviš, Zoubele. Diváci: 50 (omezený počet).
Táborsko - Vlašim 1:0 (1:0)
Branka: 19. Holiš. Rozhodčí: Adámková - Dobrovolný, Pfeifer. ŽK: Navrátil, Provazník, Holiš - Štochl, Ogiomade. Diváci: 180 (omezený počet).
Vyšehrad - Jihlava 2:2 (0:1)
Branky: 68. Suchan z pen., 87. Egert - 45. Arroyo, 85. Červ. Rozhodčí: Ulrich - Líkař, Vyhnanovský. ŽK: Drobílek, Alexandr, Schneider, Procházka - Svoboda. Diváci: 50 (omezený počet).

Reklama

Související témata: