Hlavní obsah

Sparta B - Žižkov 0:3Derby dvojčat Gabrielových jasně ovládl Šimon s Viktorkou, Řezníček dal čtyři góly

Praha
Aktualizováno

Pražské derby bylo také duelem dvojčat Gabrielových. Sparta B ve 4. kole fotbalové Fortuna Národní ligy podlehla Viktorii Žižkov 0:3, takže Šimon je mnohem spokojenější než brácha Adam. Vlašim zvítězila nad Líšní 4:1. Zbrojovka Brno roznesla Jihlavu 4:0, o všechny góly se postaral zkušený útočník Jakub Řezníček. Posunul tak svůj tým na druhou příčku za vedoucí Duklu.

Foto: fkvz.cz

Radost fotbalistů Viktorie Žižkov

Článek

Táta Petr Gabriel oblékal dres obou týmů. Svou přízeň dvojčatům musel na Strahově rozdělit, protože Adam nastoupil v rudém a Šimon v pruhovaném dresu.

Žižkov zvítězil 3:0. Hosté se dostali do vedení díky Súkenníkovi, pak si míč do vlastní sítě srazil Piško. Krátce před pauzou byl vyloučen letenský Ryneš. Přesilovku Žižkov využil ve druhém poločase díky trefě Batiojy.

„Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, měli tři vyložené šance a trefili tyčku. Jenže Žižkov dal dva góly a zápas se pak zlomil naší zbytečnou červenou kartou. Po ní už jsme nestačili zareagovat. I v deseti jsme byli paradoxně aktivnější a lepší na míči, ale na to se dospělý fotbal nehraje," hodnotí pro ČT sport své mladíky trenér Michal Horňák.

„Vždycky je co zlepšovat, ale takticky kluci derby zvládli. Soupeř je pohyblivý, po zisku vedení jsme už vývoj kontrolovali. Podržel nás brankář, velkou šanci nám dal soupeř hloupou červenou kartou," říká jeho žižkovský protějšek David Oulehla.

Vlašim hrála s Líšní. V prvním poločase hosty poslal do vedení Rolinek. Do pauzy ovšem srovnal Višinský a během úvodních sedmi minut druhé půle domácí dvakrát udeřili. Nejdříve obrátil skóre Zlatohlávek, jeho trefu pak potvrdil Alijagič. V nastaveném čase Janda potvrdil výhru 4:1.

Před duelem s Vysočinou uvítala Zbrojovka dvojnásobného olympijského medailistu ve střelbě Davida Kosteleckého. Jeho návštěva inspirovala k mohutné palbě mazáka Jakuba Řezníčka. V prvním poločase se zkušený útočník prosadil dvakrát. Třetí branku do sítě Jihlavy přidal po pauze, v 70. minutě se prosadil ještě jednou a stanovil konečné skóre 4:0.

4. kolo druhé fotbalové ligy:
Sparta B - Viktoria Žižkov 0:3 (0:2)
Branky: 16. Súkenník, 26. vlastní Piško, 63. Batioja. Rozhodčí: Dorušák - Dohnálek, Lakomý. ŽK: Ryneš, Sejk, Patrák, Vitík - Batioja, Zeman, Soukup. ČK: 42. Ryneš. Diváci: 835.
Vlašim - Líšeň 4:1 (1:1)
Branky: 41. Višinský, 47. Zlatohlávek, 52. Alijagič, 90.+2 Janda - 32. Rolinek. Rozhodčí: Krejsa - Arnošt, Slavíček. ŽK: Zlatohlávek - Stáňa, Málek. Diváci: 425.
Zbrojovka Brno - Jihlava 4:0 (2:0)
Branky: 13., 29., 51. a 70. Řezníček. Rozhodčí: Ginzel - Melichar, Kubr. ŽK: Moravec - Vlček. Diváci: 2518.

Reklama

Související témata: