Hlavní obsah

Příbram - Sparta B 0:2Exligoví favorité po sestupu nevyhrávají, letenské béčko se u Litavky vytáhlo

Praha
Aktualizováno

Jedno mají společné. Po sestupu z nejvyšší soutěže zatím ve Fortuna Národní lize jen jednou vyhráli. Fotbalisté Příbrami v utkání 5. kola doma podlehli Spartě B 0:2, Opava zase na vlastním trávníku jen remizovala 1:1 s Chrudimí. Jen Prostějov v sobotních duelech svou tvrz uhájil a porazil Třinec 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Horňák, trenér Sparty B.

Článek

Opava prohru v úterní dohrávce čtvrtého kola v Třinci nenapravila. V domácím utkání s Chrudimí pouze remizovala 1:1. Svěřenci trenéra Westa sice po přestávce otevřeli skóre, když se prosadil Tiéhi. Jenže čtvrt hodiny před koncem přišel smolný moment stopera Slezského FC Rychlého, jenž po soupeřově centru poslal balon do vlastní brány. Pro Východočechy jde po výhře nad Třincem teprve o druhý bodový zisk v sezoně.

V prvním kole triumf v Prostějově, od té doby ani jedna vítězná oslava. Trápení fotbalistů Příbrami ve druhé lize pokračuje. Neukončili ho ani v domácím střetnutí s béčkem Sparty, které prohráli 0:2. Pražanům zajistil vedení v prvním poločase Kozák, ve druhém dějství ho pak navýšil Sejk. Středočeši se tak od remízy s Varnsdorfem odrazit nedokázali a na přední příčky tabulky zatím pomýšlet nemohou.

Prostějov zabodovali potřetí v řadě. Po vítězství nad Brnem a remíze v Ústí nad Labem v domácím prostředí porazil Třinec 2:1. Hanáci od začátku zápasu prohrávali, když se po třech minutách prosadil hostující Ba. Zanedlouho však dokázali vyrovnat zásluhou Omaleho a po přestávce dokonali obrátku ve skóre. Vítězný gól výběru trenéra Jarošíka zajistil Žák, pojistku přidal v závěru Kušej. Slezané tak na vítězství nad Opavou nenavázali a z Moravy odjeli bez bodů.

5. kolo druhé fotbalové ligy:
Příbram - Sparta Praha B 0:2 (0:1)
Branky: 39. Kozák, 71. Sejk. Rozhodčí: Cieslar - Poživil, Líkař. ŽK: Dedič, Halinský, Pilík - Dudl, Piško, Gelašvili. Diváci: 820.
Opava - Chrudim 1:1 (0:0)
Branky: 54. Tiéhi - 74. vlastní Rychlý. Rozhodčí: Ulrich - Flimmel, Vyhnanovský. ŽK: Kramář, Celba - Hašek, Rybička, Mikulec. Diváci: 849.
Prostějov - Třinec 3:1 (1:1)
Branky: 14. Omale, 55. Žák, 90.+3 Kušej - 3. Ba. Rozhodčí: Raplík - Arnošt, Slavíček. ŽK: Omale - Hýbl, Petráň, Bedecs. Diváci: 530.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články