Hlavní obsah

Ocenění za srpen získali brněnský Řezníček a Pilný z Dukly

Praha

První vítěze sezony zná tradiční anketa fotbalové Fortuna Národní ligy Hráč a Trenér měsíce. Pomyslné vavříny za srpen si vysloužili dva zástupci týmů z popředí tabulky. Jakub Řezníček čtyřmi góly složil Jihlavu a vede tabulku střelců. I díky jeho příspěvku figuruje brněnská Zbrojovka na průběžném třetím místě. Bohuslav Pilný je pak s Duklou první. Na lavičce Pražanů si na podzim zatím nepřipsal ani jednu porážku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Řezníček z Brna během utkání na Spartě.

Článek

Brno má po šesti kolech slušně nakročeno, aby se minimálně popralo o návrat mezi elitu. Vyhrálo celkem čtyřikrát, když si poradilo s Táborskem, Opavou, Jihlavou a Líšní. Proti městskému rivalovi mu pomohla využitá přesilovka ze závěru utkání. Po červené kartě Silného rozhodl o třech bodech pro Zbrojovku v 90. minutě právě Hráč měsíce srpna - Jakub Řezníček.

Příbramskému rodákovi se při premiérové sezoně ve druhé lize vůbec daří. V šesti zápasech se prezentoval šesti brankami a patří mu pozice nejlepšího střelce soutěže. Produktivitu si však rovnoměrně nerozložil. Tabulku střelců vede hlavně zásluhou duelu s Jihlavou, ve kterém se trefil hned čtyřikrát.

Útočníkovi v Kristových letech se takový kousek povedl vůbec poprvé v profesionální kariéře. Proti minulému ročníku, kdy za Teplice v první lize skóroval pouze jednou, tak vyloženě pookřál. Brněnské prostředí zná už z působení v letech 2015-17, a pokud mu forma vydrží i po reprezentační přestávce, mohou si na jihu Moravy mnout ruce z dobře vybrané posily.

Dukla má na první příčce tříbodový náskok na druhou Vlašim. Tým kouče Bohuslava Pilného zatím jako jediný v soutěži neprohrál. Bodovou ztrátu utrpěl pouze v Jihlavě. Dukla disponuje nejlepší obranou (v šesti utkáních inkasovala jen čtyřikrát) a druhým nejlepším útokem. O třináct branek se podělilo sedm různých hráčů. Čtyři jsou přitom dvougóloví a jeden - slovenský forvard Fábry - třígólový.

Reklama