Hlavní obsah

Oceněnými za září jsou Pecháček z Táborska a brněnský Dostálek

Praha

Zářijovými vítězi ankety Hráč a trenér měsíce Fortuna Národní ligy se stali Jihočech a Jihomoravan. Sotva dvacetiletý brankář Pecháček sbírá v Táborsku vychytané nuly. Během září dokonce nedostal ani jeden regulérní gól. Pro FC MAS, který zase tolik branek nedává, je to velmi vítaná pomoc. To kouč Zbrojovky Brno Dostálek ví, že jeho svěřenci umějí vypálit ostrými klidně i šestkrát za zápas. Úspěšné tažení devátým kalendářním měsícem korunovali debaklem pro Ústí nad Labem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Richard Dostálek.

Článek

Fotbalisté Táborska se mohou pochlubit unikátní zářijovou vizitkou. Ani v jednom ze tří utkání neinkasovali. Díky sedmi bodům patří Jihočechům průběžné sedmé místo tabulky.

Šimonu Pecháčkovi je sice teprve dvacet jedna let, i tak v devíti startech vychytal pět čistých kont. V této statistice zatím převyšuje všechny ostatní gólmany v soutěži. Pokud střelecké pokusy protihráčů nechytil nebo nevyrazil, balony zpravidla jeho svatyni míjely. Proti Chrudimi mu pak po standardce pomohla tyč, a když v závěru přece jen kapituloval, gól nemohl platit kvůli ofsajdu.

Jediné dva stoprocentní kluby v září sídlí v Brně. Větší, Zbrojovka, se díky devíti bodům propracoval na první místo tabulky. Trenér Richard Dostálek tak zatím s Jihomoravany směřuje za návratem mezi elitu.

Reklama