Hlavní obsah

Brno - Vyškov 2:2Žolík zachránil Zbrojovce v derby aspoň bod, Ústí vyhrálo

Aktualizováno

Jihomoravské derby spělo k senzaci, nováček měl skalp lídra na dosah. Favorita nakonec zachránil střídající žolík. Fotbalisté vedoucí Zbrojovky Brno v utkání 11. kola Fortuna Národní ligy remizovali s Vyškovem 2:2. Ústí nad Labem porazilo Vlašim 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Richard Dostálek, trenér Zbrojovky

Článek

Divákům v polovině prvního poločasu zatrnulo. Brankář Berkovec se při vybíhání nedomluvil se spolhráčem Hlavicou a srazili se hlavami. Na hřiště okamžitě zamířili zdravotníci a posléze nosítka. Srážka nevypadala vůbec dobře, oba zranění museli odstoupit.

Možná i pod vlivem nepříjemného okamžiku fotbalisté Brna poprvé od konce srpna nezvítězili.

Zbrojovku sice poslal do vedení na konci prvního poločasu Fousek, který obstřelil brankáře Šustra. Nováček soutěže ale po hodině hry vyrovnal zásluhou Marka Vintra. Stejná hráč pak dokonal obrat, když se trefil z penalty odpískané po faulu na bratra Ondřeje. Vyškov byl blízko třetí venkovní výhře v řadě, Brňanům však v samotném závěru vystřelil bod střídající Rogožan.

Ústí nad Labem porazilo Vlašim 2:1 a po dvou porážkách opět triumfovalo. Arma však na domácím hřišti prohrávala, Středočechům zajistil vedení v 67. minutě Červenka. Vyrovnání Severočechů přišlo dvacet minut před koncem, kdy se hlavou prosadil Brak. Obrat poté střelou pod břevno dokonal krátce před koncem ústecký kapitán Prošek.

11. kolo druhé fotbalové ligy:
Brno - Vyškov 2:2 (1:0)
Branky: 40. Fousek, 90. Rogožan - 62. a 84. (druhá z pen.) M. Vintr. Rozhodčí: Radina - Dresler, Šimáček. ŽK: Ševčík, Hladík - Fofana, M. Vintr, O. Vintr, Klesa. Diváci: 2618.
Ústí nad Labem - Vlašim 2:1 (0:0)
Branky: 70. Brak, 86. Prošek - 67. Červenka. Rozhodčí: Petřík - Pečenka, Volf. ŽK: Jiránek, Miskovič, Krobot, Ogiomade, Plachý - Breda, Blecha, Svoboda. Diváci: 625.

Reklama

Související témata: