Hlavní obsah

Táborsko - Bohemians 3:2Táborsko vyhrálo gólem z poslední minuty a je v čele druhé ligy

Praha

Fotbalisté Táborska zdolali gólem Kotrby z poslední minuty Bohemians Praha 3:2 a dostali se do čela tabulky druhé nejvyšší fotbalové ligy. Před druhými Českým i Budějovicemi mají náskok dvou bodů. V dalších sobotních zápasech remizoval Třinec se Zlínem 2:2 a Sokolov podlehl 0:1 Frýdku Místku.

Článek

Hráči Táborska se s posledními Bohemians, kteří na jaře získali jediný bod, hodně nadřeli. Vedli sice po gólu Strnada, ale hosté, kteří v předchozích šesti jarních zápasech dali jediný gól, dokázali skóre otočit. Nejprve Just tečovanou střelou vyrovnal a následně Fikejz využil hlavou závar před domácí brankou.

Táborsko se však nevzdalo a ještě stihlo získat všechny tři body a protáhnout vítěznou domácí sérii o desátý zápas. Zasloužili se o to hlavou Musiol a Kotrba, který v úplném závěru se štěstím dotlačil míč do sítě.

Fotbalisté Frýdku-Místku se dočkali prvního jarního gólu, když vyhráli 1:0 na hřišti Sokolova. O trefu se z penalty postaral Mozol a ukončil 669 minut trvající gólový půst týmu. Nováček soutěže se zároveň dočkal první výhry po osmi zápasech a udělal důležitý krok k záchraně. Sokolov už popáté za sebou nevyhrál a v posledních třech zápasech ani neskóroval.

Klid v boji o záchranu mohly získat také týmy Třince či Zlína, ale ve vzájemném utkání uhrály jen remízu 2:2. Blíže výhře byl Zlín, v Třinci dvakrát vedl, jenže domácí stihli vždy odpovědět.

Všechny branky padly ve druhé půli. Na Poznarův vedoucí gól rychle zareagoval Joukl, Zlín pak udeřil po centru zkušeného Hubáčka, který našel hlavu Malého. Třinec se znovu dotáhl sedm minut před koncem po nákopu do vápna z poloviny hřiště, který dorážkou zužitkoval střídající Dedič.

23. kolo druhé fotbalové ligy:
Táborsko - Bohemians Praha 3:2 (1:0)
Branky: 35. Strnad, 78. Musiol, 90. Kotrba - 54. Just, 66. Fikejz. Rozhodčí: Bílek - Hock, Černý. ŽK: Šiml, Džafič - Boček, Fikejz, Houžvička. Diváci: 1462.
Táborsko: Toma - Hric, Štrbák (71. Musiol), Kotrba, Mráz - Šiml, Džafič (63. Vukadinovič), Presl, Šimák, Javorek - Strnad (86. Rabiňák). Trenér: Frňka.
Bohemians Praha: Daněk - Rýdel, Laštovka, Norek, Hochmeister - Houžvička, Demeter (84. Bukač), Just, Fikejz (74. Kyndl) - Ibragimov (90. Ondrušík), Boček. Trenér: Veselý.
Třinec - Zlín 2:2 (0:0)
Branky: 61. Joukl, 83. Dedič - 58. Poznar, 67. Malý. Rozhodčí: Jech - Kotalík, Machálek. ŽK: Kubica (Zlín). Diváci: 612.
Třinec: Paleček - Matoušek, Vomáčka, Čelůstka, Kubáň - Joukl, Motyčka (90. Lisický), Hupka, Ceplák - Haša (69. Gulajev), Gavlák (75. Dedič). Trenér: Kula.
Zlín: Dostál - Malý, Kubica, Hubáček, Hájek - Pazdera, Motal (75. Matějov), Elšík, Benčík (46. Jeleček) - Železník (90. Kroča), Poznar. Trenér: Pulpit.
Sokolov - Frýdek-Místek 0:1 (0:0)
Branka: 77. Mozol z pen. Rozhodčí: Mikel - T. Kovařík, Peřina. ŽK: Vaněček, Dvořák I., Blažek - Kmoníček, Uvíra. Diváci: 720.
Sokolov: Dvořák I. - Dřížďal, Vondráček, Hofmann, Hrubý (42. Blažek) - Machek, Vaněček (59. Šamánek), Kobylík, Schut (79. Ivasko), Čada - Kuzmanovič. Trenér: Jindra.
Frýdek-Místek: Prespl - Svrček, Uvíra, Literák, Cigánek - Zapalač (78. Žídek), Palko, Mozol, Talián - Kmoníček (89. Schroner), Staško (78. Soukup). Trenér: Duhan.

Reklama