Hlavní obsah

Postupový sen prožíváme spíše potají, říká trenér Frňka o jarním tažení fotbalistů Táborska

Ústí nad Labem

Fotbalisté FC MAS Táborsko jsou malou senzací dosavadního průběhu druhé nejvyšší soutěže. Celek, který hraje svoje domácí zápasy v Sezimově Ústí u Tábora, atakuje postupové příčky do první ligy. A to zásluhou úspěšných výsledků v dlouhodobém koloběhu FNL. Dalším impulsem k tomu, že jihočeský tým může pomýšlet na historický triumf, bylo i vítězství na hřišti v Ústí nad Labem 2:1.

Článek

„I dřív jsme na soupeřových hřištích hráli dobře, ale až v Ústí jsme získali tři body. Přitom v první půli jsme za soupeřem zaostávali takřka ve všech parametrech. Ale dokázali jsme vývoj otočit i díky efektivitě," pochvaloval si táborský trenér Petr Frňka. Přiznal, že jeho svěřenci využili zaváhání domácího týmu.

„Pro Ústí je výsledek malinko hořký. Dlouho proti nám předváděli nejlepší výkon, s jakým jsme se u soupeře setkali. Ale projevili jsme velkou sílu v závěru a nezradila nás produktivita, která ve fotbale rozhoduje," bilancoval Frňka spokojeně.

V Táboře a okolí už možná proskakují mezi fanoušky úvahy o postupu do první ligy. „Jestliže máme nějaký sen, tak ho prožíváme spíše potají," usmíval se trenér. „Když se daří, jste nahoře, to je jasná rovnice. Ale nijak nespekulujeme a vážíme si toho, kde momentálně jsme. Chceme se i dál prezentovat dobrým fotbalem," zůstal nad věcí kouč, jemuž vycházejí i střídání v průběhu zápasů.

„Na hřišti může být jen deset hráčů v poli. Ale máme kluky na lavičce, kteří jsou schopni kdykoliv zaskočit. Jde jen o to, aby člověk vybral nejlepší z těch dobrých, co jsou mezi náhradníky," zafilozofoval si Frňka.

V Ústí poslal ve druhé půli na trávník útočníka Musiola, který pár minut po zapojení do hry vstřelil vyrovnávací gól. To byl signál k táborskému obratu. „Zbyněk Musiol patří k těm, kteří mají formu a drží si výkonnost. Když ho pošlu na hřiště, očekávám, že může s utkáním něco udělat směrem k našemu vítězství," řekl Frňka na adresu hráče, který v roce 2012 získal v první lize mistrovský titul s Libercem.

Nejsou pod tlakem

Situace na špici tabulky FNL je zajímavá i díky Táborsku. „Vypadá to, že se odtrhla trojka, v níž jsme spolu s Hradcem Králové a Českými Budějovicemi. Zatímco oba exligisté berou svůj návrat do první ligy v nadsázce řečeno jako otázku života a smrti, my nejsme pod žádným tlakem. A snažíme se bavit fotbalem. Se slůvkem „postup" si můžeme pohrávat a skloňovat jej, jak chceme, ale nijak se k němu neupínáme. Ještě je před námi šest kol, která přinesou rozřešení," zauvažoval trenér, který je hlavním koučem Táborska teprve od jarní sezóny.

Předtím byl asistentem svého předchůdce Romana Nádvorníka nejen v jihočeském klubu, ale i při společných štacích ve Vlašimi, v Příbrami, ve Viktorii Žižkov. „Táborské vedení mi dalo důvěru v rozehrané sezóně. Ale není to jen o trenérovi, tvrdé práce se nebojí ani hráči," zakončil Frňka.

Reklama

Související témata: