Hlavní obsah

Budějovice - Pardubice 1:0Fotbalisté Českých Budějovic zdolali Pardubice a vedou druhou ligu

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic porazili v předehrávce 25. kola druhé ligy Pardubice 1:0 a posunuli se na první místo tabulky. Hradec Králové a Táborsko, které hrají o víkendu, za nimi zaostávají o bod. Svěřenci trenéra Luboše Urbana zvítězili pošesté za sebou, jedinou branku zápasu vstřelil krátce po začátku druhé půle útočník Richard Kalod.

Článek

Právě Kalod mohl skórovat už po osmi minutách hry, ale trefil břevno. Ve 24. minutě na druhé straně chyboval v rozehrávce Deli a do úniku se dostal Fikejz, jenže domácího brankáře Křížka nepřekonal.

Jihočeši měli převahu, ale gól dali až po změně stran. V první minutě druhého poločasu poslal Benát míč do vápna Kalodovi, ten se zbavil obránce a levačkou překonal Shejbala.

Dynamo si pak hlídalo těsné vedení a nesebralo mu ho ani podklouznutí Deliho ve vápně, nebezpečí včas zažehnal jeho spoluhráč z obranné čtveřice Machovec. Pardubice se ani v závěru nedostaly do souvislého tlaku.

Fotbalová národní liga - 25. kolo:
České Budějovice - Pardubice 1:0 (0:0)
Branka: 46. Kalod. Rozhodčí: Příhoda - T. Kovařík, Vysloužil. ŽK: Benát - Němeček. Diváci: 2364.
Č. Budějovice: Křížek - Novák, Lengyel, Deli, Machovec - Klesa, Benát, Brunclík (79. Herzán), Funda (67. Chmelo) - Kalod, Linhart (90. Hanzlík). Trenér: Urban.
Pardubice: Shejbal - Šejvl, Němeček, Tischler, Pospíšil - Jarosz, Jeřábek, Kudrna, Dostálek (75. Fusek) - Hundák (83. Sklenář), Fikejz (72. Řezníček). Trenér: Krejčí.

Reklama

Související témata: