Hlavní obsah

Žižkov - Vltavín 3:2Žižkov v závěru otočil duel s Vltavínem a drží se v boji o postup

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Viktorie Žižkov v závěrečných 15 minutách smazali dvoubrankovou ztrátu na Vltavín a nakonec duel 25. kola druhé nejvyšší soutěže vyhráli 3:2. Udrželi se tak v boji o postup do první ligy, na druhé místo ztrácejí ze čtvrté pozice šest bodů. Naopak Vltavín přišel o zřejmě poslední šanci, jak oživit své naděje na záchranu, na kterou ztrácí pět kol před koncem devět bodů. Do čela tabulky se dostal Hradec Králové, který doma porazil 4:2 Vlašim.

Článek

Žižkov potřeboval doma bodovat naplno, ale v první půli byl lepší Vltavín. V 18. minutě fauloval Štochl ve vápně a hosté kopali penaltu. Michal Pávek poslal brankáře Holého na druhou stranu a otevřel skóre. Domácí pak nevyužili dvě dobré šance, zato Vltavín před pauzou zvýšil, když se hlavou prosadil Očovan.

V úvodu druhé půle podržel Žižkov brankář Holý a dal domácím šanci na obrat. Nejprve v 76. minutě snížil Vukadinovič, o dvě minuty později Marešovu střelu do břevna dorazil střídající Koukal a tři minuty před koncem rozhodl Voltr hlavičkou v pádu.

V čele tabulky se usadil Hradec Králové, který využil zaváhání Táborska a doma porazil 4:2 Vlašim. Na rychlou penaltu Dvořáka sice hosté odpověděli dvěma góly Matějky, ale Hradec po změně stran skóre otočil na svou stranu brankami Rolka, Zeleného a Čermáka. Pomohlo mu i to, že hosté hráli od 57. minuty bez vyloučeného Vebra.

První jarní výhru si připsali poslední Bohemians Praha, když vyhráli 3:2 ve Varnsdorfu. Dvěma góly se o to zasloužil střídající Sloboda. Jelikož však v předchozích osmi zápasech získali jediný bod, zůstávají hráči ze Střížkova stejně jako Vltavín ve velkém ohrožení sestupem s devítibodovou ztrátou na záchranu.

25. kolo druhé fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - Vltavín 3:2 (0:2)
Branky: 76. Vukadinovič, 78. Koukal, 87. Voltr - 18. M. Pávek z pen., 42. Očovan. Rozhodčí: Marek - Filípek, Hájek. ŽK: Podrazký - Očovan, Valíček, Láncz, Pozníček. Diváci: 1510.
Žižkov: Holý - Štochl, Bodeček (75. Bazal), Šťastný, Mareš - Vukadinovič, Súkenník, Folprecht (55. Voltr), Podrazký - Škoda (63. Koukal), Hadaščok. Trenér: Trpišovský.
Vltavín: Čaba - Komárek, Hájek, M. Pávek (83. Mařík), Ptáček - Valíček, Láncz, Očovan, Pozníček, Čermák - Hodas (50. Škorvánek). Trenér: Knížek.
Varnsdorf - Bohemians Praha 2:3 (0:1)
Branky: 71. Halbich, 75. Kouřil - 52. a 86. Sloboda, 20. Rýdel. Rozhodčí: Mikel - Antoníček, Arnošt. ŽK: Kotiš, Halbich - Rýdel, Fikejz. Diváci: 520.
Varnsdorf: Fendrich - Kouřil, Zbrožek, Tvaroha (58. Mikinič) - Breite, Kotiš, Filip, Cana, Jakobovský, Rudnickij (58. Jurča) - Schubert (58. Halbich). Trenér: Frťala.
Bohemians Praha: Daněk - Ježdík, Norek, Hochmeister, Laštovka - Houžvička, Kyndl (19. Hovorka, 28. Sloboda), Rýdel, Just - Boček, Fikejz (81. Křižan). Trenér: Veselý.
Hradec Králové - Vlašim 4:2 (1:2)
Branky: 2. Dvořák z pen., 48. Rolko, 57. Zelený, 65. Čermák - 35. a 42. Matějka. Rozhodčí: Pechanec - Pochylý, Machálek. ŽK: Janoušek - Průcha. ČK: 57. Vebr (Vlašim). Diváci: 1862.
Hradec Králové: Koubek - Holeš, Rolko, Plašil, Čermák - Shejbal, Halilovič (88. Sixta), Janoušek, Zelený (81. Malinský) - Kulič (77. Hovorka), Dvořák. Trenér: Prokopec.
Vlašim: Chudý - Petrů, Kryštůfek, Simerský, Starý (73. Radoš) - Vebr, Hronek - Sus, Průcha, Janda - Matějka. Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata: