Hlavní obsah

Bůh z Bosny zařídil Votrokům postupové oslavy

Hradec Králové

Vůně doutníků, šampaňské nastříkané na speciálních tričkách pro příležitost postupu ze druhé ligy, hurónský ryk a oslavné chorály.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hradečtí fotbalisté se radují s fanoušky z vítězství a postupu do první ligy.

Článek

Bezprostředně po závěrečném hvizdu sudího Bílka spustili fotbalisté Hradce Králové oslavy návratu mezi fotbalovou elitu, který jim zajistil v bitvě s regionálním rivalem z Pardubic trefou z velkého vápna Emir Halilovič. „Emire, jsi bůh," hulákali jeden přes druhého hradečtí fotbalisté v útrobách pardubického stadiónu na čtyřiadvacetiletého útočníka, který si hned po zápase užil na trávníku hobla od fanoušků i spoluhráčů.

Zahalen do vlajky rodné Bosny a Hercegoviny byl hodně naměkko. „Paráda, paráda," opakoval se zvlhlýma očima a co chvíli musel snést vydatné poplácání rozjařených spoluhráčů. „Ukázal, že má dobrou střelu. Je trošku paradox, že postupový gól vstřelil právě on. Prožil si těžkou sezónu, její část odehrál kvůli špatné výkonnosti na farmě v Převýšově," připomínal trenér Luboš Prokopec.

Nervózní cesta mezi elitu

Cesta k místence mezi tuzemskou elitou však byla pro Votroky, jak se týmu z Hradce Králové přezdívá, hodně nervózní. V posledním duelu potřebovali zvítězit. Jejich vystoupení v Pardubicích přilákalo na tribuny 2500 diváků. Ještě deset minut po úvodním hvizdu stáli lidé u pokladen, další zvědavci civěli průzory v plotu.

Hradec se rozjížděl pozvolna. „Pardubice byly zalezlé, nemohli jsme se do jejich obrany dostat," věděl osmatřicetiletý útočník Marek Kulič, jemuž domácí gólman Frydrych chytil dvě parádní rány zpoza pokutového území. Následně hosty podržel Koubek, který bravurně lapil gólovou střelu Klátila. „Klíčový zákrok," chválil gólmana trenér Prokopec.

V 78. minutě pak Halilovič z velkého vápna napálil míč nechytatelně do sítě a Hradec už postup nepustil. Hráči naházeli v euforii mezi fanoušky dresy, brankář Koubek i kopačky a rukavice. „Oslavy budou úměrné nervům, které jsme si na cestě do ligy prožili," smál se kapitán Adrian Rolko. „Pivo a zelená poteče proudem," plánoval brankář Tomáš Koubek. „Ještě že jsem abstinent," culil se Kulič, když Hradečtí vyráželi autobusem za oslavami.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články