Hlavní obsah

Opustil Mohuč, odmítl Baník i Jablonec. Pospěch je zpátky doma v Opavě

Opava

Očekávanou posilu hlásí fotbalisté Opavy. Nováčka druhé nejvyšší soutěže posílil pětatřicetiletý krajní obránce Zdeněk Pospěch. Bývalý reprezentant podepsal se Slezským FC tříletou smlouvu. Do rodného města se vrací po více než třinácti letech. Oblékat bude dres s číslem 3.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Pospěch na tréninku národního týmu

Článek

Je to pozoruhodný příběh. V minulé sezóně byl nejstabilněji hrajícím českým legionářem v bundeslize. Přesto Zdeněk Pospěch odmítl po třech letech prodloužení smlouvy s Mohučí, po návratu pak neakceptoval ani prvoligové nabídky Baníku Ostrava a Jablonce. Měl jasno, že z rodinných důvodů zamíří domů do Opavy.

„Kvůli dceři jsem byl už opravdu pevně rozhodnutý, že se vrátím domů. Dceři se v Německu líbilo, ale kvůli škole je lepší, abychom byli doma," vysvětlil Pospěch pro ČTK.

„Se Zdeňkem jsme byli v kontaktu již delší dobu a velice si vážíme jeho přístupu k Opavě. Ač byl lákán i jinými kluby, tak dal přednost svému mateřskému klubu, v němž vyrůstal," pochvaluje si na klubovém webu generální manažer Alois Grussmann.

Opava hlásí útok na postup

„Zdeněk měl jediné přání, a to postup Opavy do Fotbalové národní ligy, což se nám podařilo. Tímto bych chtěl Zdeňkovi poděkovat. Co slíbil, to dodržel," dodává Grussmann.

„Vzhledem k našemu záměru dostat první mužstvo do první ligy, jsme velice rádi, že se Zdeněk vrátil zpět do Opavy. A že s námi bude spolupracovat tři roky a možná i déle, pokud mu bude sloužit zdraví," těší se předseda představenstva Marek Hájek.

Pospěch za reprezentaci sehrál 31 zápasů a dal v nich dva góly, zúčastnil se mistrovství Evropy 2008. V klubové kariéře získal hned pět mistrovských titulů. Tři s FC Kodaň, po jednom s Baníkem a se Spartou.

Reklama

Související témata: