Hlavní obsah

Pardubice - Varnsdorf 0:1Varnsdorf se výhrou v Pardubicích přiblížil vedoucí Olomouci

Pardubice

Fotbalisté Varnsdorfu vyhráli duel 17. kola druhé ligy v Pardubicích 1:0 a snížili náskok vedoucí Olomouce na dva body, Sigmu však utkání 17. kola teprve čeká, odpoledne se střetne se čtvrtým Sokolovem. Důležitý záchranářský souboj lépe zvládl Třinec, který zdolal 1:0 předposlední Mostem.

Článek

Varnsdorf za výhrou nasměroval už v páté minutě Ďurděvič a i když se poté Pardubice tlačily dopředu, skórovat se jim nepovedlo. Hosté si tak upevnili druhé postupové místo. Před Sokolovem a třetím Žižkovem, který hraje v neděli se Zlínem, drží pětibodový odstup.

Také zápas v Třinci rozhodl jediný gól, padl však až čtyři minuty před koncem. Malířovu penaltu sice zlikvidoval mostecký brankář Mandous, po následném rohu už ale nestačil na Motyčkovu hlavičku. Domácí díky třem bodům odskočili sestupovému pásmu na čtyři body.

17. kolo druhé fotbalové ligy:
Pardubice - Varnsdorf 0:1 (0:1)
Branka: 5. Ďurděvič. Rozhodčí: Julínek - Jiřík, Antoníček. ŽK: Kudrna - Schubert, Zbrožek, Tvaroha, Zieris. Diváci: 834.
Sestavy:
Pardubice: Frydrych - Pospíšil (85. Kopřiva), Bederka, Vencl, V. Kakrda - Záviška (77. Petráček), Kudrna, Řezníček (55. Fousek), Jeřábek, Fusek - Fikejz. Trenér: Míchal.
Varnsdorf: Porcal - Kvída, Zieris, Zbrožek, Rudnytskyy - Ďurděvič (70. Linka), Tvaroha, Daníček, Breite - Schubert (77. Landovský), Jurča (55. Martan). Trenér: Frťala.

Reklama