Hlavní obsah

Na prázdné tribuny jsem zvyklý z Příbrami, žertoval obránce Baníku Zápotočný

Ostrava

Jako na vedlejším dvorci ve Wimbledonu, na jehož centrálním kurtu zrovna bojuje Brit Murray, si museli v sobotu připadat fotbalisté Baníku a Českých Budějovic, kteří museli utkání 9. kola druhé ligy odehrát bez diváků.

Utkání Ostravy s Českými Budějovicemi se hrálo před prázdnými tribunamiVideo: Sport.cz

 
Článek

Fanoušci Baníku sledovali duel s Českými Budějovicemi před stadiónem

Fanoušci Baníku oslavují gól Mondeka

Na Městském stadiónu ve Vítkovicích, který byl po nepřístojnostech v utkání s Opavou pro fanoušky uzavřený, bylo hrobové ticho, zpoza stadiónu se ale ozývalo hlasité fandění několika stovek ostravských příznivců. Ti se shromáždili na přilehlém parkovišti, kde sledovali na velkoplošné obrazovce výhru Ostravy 3:2.

Všichni hráči Baníku po závěrečném hvizdu zamířili prakticky okamžitě mimo stadión, aby příznivcům poděkovali. „Trochu mě z toho mrazilo. Jsme rádi, že lidi přišli alespoň na tu televizi. Jde vidět, že ti lidé tím tady žijí a tohle určitě nebyli ti, kteří vběhli na ten trávník. Vítězství je pro ně a jsme hrozně šťastní," svěřoval se po utkání kapitán Baníku Tomáš Zápotočný.

Jaké to bylo hrát v komorní atmosféře s prázdnými tribunami?

Nepříjemné, takové vesnické to bylo. Všechno jde slyšet, nebylo to vůbec příjemné. Už to nechceme zažít, ale na druhou stranu jsme se s tím vypořádali dobře a vyhráli jsme.

Už jste něco takového zažil?

V Turecku jsem taky musel absolvovat jeden zápas bez diváků a bylo to úplně stejné. Bez lidí to není ono. Ale já jsem klukům ze srandy říkal, že v Příbrami jsem před prázdnými tribunami hrával, takže jsem na to zvyklý.

Slyšeli jste hluk z parkoviště, kde bylo několik stovek fandů?

Když jsme nastupovali, tak byli slyšet. I v zápase jsem je zaregistroval, ale moc to nevnímáte. Koncentrujete se na zápas a na svůj výkon.

Neměli jste obavy ze zápasu na prázdném stadiónu? Přece jen jste zvyklí, že vás fanoušci povzbuzují i venku.

Neměli. My starší jsme v kabině apelovali na mladší kluky, abychom byli stále koncentrovaní. Do utkání jsme vstoupili dobře a mám z toho dobrý pocit. I když ještě mi chyběl trochu klid na balónu, občas je to taková panika. Ale to je tím, že to jsou mladí kluci a musí se učit.

Doma jste stoprocentní, venku vám to ale moc nejde, proč?

Protože přijedete ven a všichni se na vás vyhecují. Jedině utkání v Ústí jsme zvládli bez větších komplikací. I naši fanoušci, kteří s námi jezdí na každé utkání, místní kluky vyburcují k lepšímu výkonu. Každý kouše a štípe a snaží se s Baníčkem nějaké body doma urvat. Je to nepříjemné a pracujeme na tom. Bavíme se Míčou (Tomáš Mičola - pozn. aut.) jak těm mladým klukům pomoct. Venku je to hlavně o nich, aby se z toho nepo.... Ale zatím jsme neprohráli a plusový bod je dobrý bod. Když budeme doma vyhrávat, tak věřím, že postoupíme.

Reklama