Hlavní obsah

Opava - Pardubice 1:2Opava prohrála s Pardubicemi a opět v boji o postup ztratila

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Opavy ve 20. kole druhé ligy nečekaně prohráli doma s třináctými Pardubicemi 1:2 a utrpěli další ztrátu v boji o postup. Na třetím místě ztrácejí na první Olomouc už jedenáct bodů a na druhou Ostravu čtyři. Baník má navíc nedělní zápas s Vlašimí k dobru.

Článek

Opava se sice ujala vedení díky Kuzmanovičově penaltě, hosté ale po přestávce skóre otočili. V 48. minutě se prosadil Kayamba a rozhodující branku vstřelil chvíli na to Čiernik. Domácí pak soupeře přitlačili, ale Pardubice dvakrát zachránil gólman Knobloch a dvakrát střelu mířící do prázdné branky zablokovali obránci.

Opava potvrdila, že na jaře se jí zatím nedaří. Slezané utrpěli druhou prohru za sebou a v dosavadních čtyřech zápasech získali jen čtyři body.

Žižkov si poradil se Sokolovem 5:0 a venku zvítězil poprvé od září, kdy uspěl ve Frýdku-Místku. Debakl stál místo trenéra západočeského celku Jiřího Dreiseitla, který byl po utkání odvolán. "Výsledky A-týmu neodpovídají našemu zadání a cílům klubu. O dalších krocích budeme fotbalovou veřejnost včas informovat," uvedl na klubovém webu ředitel Tomáš Provazník.

Viktoria utkání rozhodla mezi 26. a 33. minutou, kdy se trefili Engelmann, kapitán Podrazký a Dočekal. Po změně stran výhru hostů ještě zvýraznili Pavlata a střídající Telnar. Žižkov v neúplné tabulce poskočil na sedmé místo.

Sokolov prohrál pátý z posledních šesti zápasů a je třináctý. Pod vedením Dreiseitla, jenž loni v létě po odchodu Daniela Šmejkala do Teplic povýšil z funkce asistenta, zvítězil Baník jen ve čtyřech druholigových utkáních.

Fotbalová národní liga - 20. kolo:
Sokolov - Žižkov 0:5 (0:3)
Frýdek-Místek - Táborsko 1:3 (1:1)
Opava - Pardubice 1:2 (1:0)

Reklama

Související témata: