Hlavní obsah

Ostrava - Vlašim 2:0Ostrava porazila Vlašim a na třetí Opavu má sedm bodů

Aktualizováno

Fotbalisté Ostravy ve 20. kole druhé ligy doma porazili Vlašim 2:0 a z druhého místa tabulky dál ztrácejí čtyři body na vedoucí Olomouc. Třetí Opavě se však Baník vzdálil už na sedm bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Vlastimil Petržela.

Článek

Ostravu poslal do vedení v 11. minutě Breda hlavičkou po Hrubého rohu. V závěru poločasu mohl vyrovnat Filip Hašek, jehož střelu však vyrazil brankář Vašek. Na druhé straně gólmana Nguyena nepřekonal Mičola.

Domácí pojistku přidal deset minut po přestávce Hlinka z penalty, nařízené za Kulhánkův faul na Urgelu. Vlašim se ještě mohla vrátit do zápasu, ale pozorný Vašek zneškodnil velké šance Vyhnala i Štochla.

Baník vyhrál i desáté domácí utkání v tomto ročníku druhé nejvyšší soutěže. Vlašim potřetí za sebou nezvítězila a zůstala v tabulce šestá.

Předposlední Vítkovice vyhrály ve Varnsdorfu 2:1, poprvé v sezóně venku bodovaly a oživily naději na záchranu. Nováčkovi chybí pět bodů na čtrnáctý Sokolov.

Hosty poslal do vedení na konci první půle Texl, krátce po pauze vyrovnal Skot Cennerazzo, ale o triumfu Vítkovic rozhodl v 74. minutě střídající Fiala. Varnsdorf je po druhé prohře za sebou desátý.

Baník Ostrava - Vlašim 2:0 (1:0)
Branky: 11. Breda, 55. Hlinka z pen. Rozhodčí: Jílek - Vysloužil, Kotalík. ŽK: Kulhánek, Hrebeniuk (oba Vlašim). Diváci: 5567.
Ostrava: Vašek - Breda, Zápotočný, Mešaninov, Helešic - Sus, Pekár (58. Stáňa), Hlinka, Hrubý (89. Nerad), Mičola - Urgela (65. Jakubov). Trenér: Petržela.
Vlašim: Nguyen - Wiesner, Štochl, Piško, Tusjak - Janda (79. Hrebeniuk), F. Hašek, Kulhánek, Kučera (61. Reiter) - Hadaščok (78. Jíra), Vyhnal. Trenér: M. Hašek.
FK Varnsdorf - MFK Vítkovice 1:2 (0:1)
Branky: 54. Cennerazzo - 42. Texl, 74. Fiala. Rozhodčí: Váňa - Vít, Vodrážka. ŽK: Richter, Durdevič - Mišinský, Mikula, Fiala. Diváci: 853.
Varnsdorf: Porcal - Zieris (46. Richter), Neuberg, Lischka - Beránek, Daníček (70. Bílek), Zbrožek, Cennerazzo - Švantner (56. Rudnytskyy), Dordič, Durdevič. Trenér: Frťala.
Vítkovice: Květon - Cverna, Matěj (76. Ondráček), Texl, Vaněk - Szotkowski (46. Juřena), Prajza, Mikula, Honiš - Mišinský, Kovařík (64. Fiala). Trenéři: West a Kopecký.

Reklama

Související témata: