Hlavní obsah

Sigma nedovolila Baníku jásat. Chtěli jsme doma slavit sami, culil se kapitán Olomouce Škerle

Olomouc

Za určitých okolností mohl na Andrově stadiónu slavit postup do první ligy jak domácí Sigma, tak hostující Baník. Remíza 0:0, ale ostravské oslavy nejméně o týden odsunula. „Tohle byla naše motivace. Nechtěli jsme slavit první místo a dívat se na to, jak Baník oslavuje postup. Ať si to oslaví doma, já jim to přeju, ale takhle to bylo pro nás určitě příjemnější,“ říká 34letý olomoucký kapitán Aleš Škerle.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Aleš Škerle z Olomouce a Alexander Jakubov z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

Už jste nehráli o nic, Baník o všechno. Bylo těžké se na utkání nachystat?

Vůbec ne, protože jde o čest. Konfrontace s Baníkem, jehož trenér Petržela hlásal, že mají nejlepší mančaft v lize, pro nás byla výzva. Chtěli jsme to vyvrátit. Sice jsme v prvním poločase nehráli úplně nejlíp, ale ve druhém jsme přidali a Baník jsme prakticky pustili do jediné šance. Myslím, že to skončilo nerozhodně zaslouženě.

Pro Baník je důležité, jak budete motivování v Opavě...

Sezóna končí až za týden. I dnes jsme vlastně už o nic nehráli, ale všichni viděli, že jsme utkání nevypustili. Hrajeme o svou čest a úplně stejně k tomu přistoupíme i v Opavě.

A oslavy tedy tento týden nebudou?

Nebudou, máme je naplánované až po konci sezóny.

Bylo složité dovést Sigmu druhou ligou zpátky do nejvyšší soutěže?

Všichni, kdo nastoupili, tak se na tom úspěchu podíleli a o tu medaili se zasloužili. Máme slušný náskok, ale nebyla to vůbec lehká soutěž. Důležité bylo, že jsme makali jako tým

Už přemýšlíte, zda tenhle tým má na první ligu?

Bude záležet, jak chytneme začátek. Někteří kluci tuhle soutěž okusí poprvé a bude hrát velkou roli, jak se s tím vypořádají. Ale na střed tabulky bychom my, ale i Baník měli mít.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.