Hlavní obsah

Vítkovice - Příbram 1:0Noví trenéři zabrali. Grmela i Pilný prožili vítěznou premiéru

Ostrava
Aktualizováno

Fotbalisté Vítkovic v 11. kole FNL vybojovali svou premiérovou výhru v sezóně. Po nečekaném triumfu 1:0 nad exligovou Příbramí se dostali z posledního místa tabulky druhé nejvyšší soutěže. Ideálně tak začalo angažmá nového trenéra Ludevíta Grmely, který se týmu ujal 5. října. Ve stejný den pak Viktorii Žižkov převzal Bohuslav Pilný a také jeho premiéra byla vítězná. Pražský tým vyhrál v Ústí nad Labem jasně 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Ludevít Grmela.

Článek

Příbram byla v utkání jasným favoritem, ale nečekaně zaváhala. Navíc celku s nejhorší obranou v lize nedala ani gól. Utkání tak rozhodla už 7. minuta, kdy si Vasiljev naběhl za obranu na kolmou přihrávku a samostatný únik zakončil přesnou střelou.

Hosté se poté snažili o vyrovnání, měli tlak, ale nedařily se jim standardní situace. A v šancích většinou pálili vedle. V největší šanci 10 minut před koncem Ayong ještě nahrál před odkrytou branku, ale domácí obrana stihla nebezpečí zažehnat.

Na severu Čech se utkaly dva zatím trápící se týmy. Ústí nad Labem se chtělo zvednout po pěti utkáních bez výhry, Viktoria Žižkov toužila pod novým trenérem odčinit porážky ze tří posledních kol. Impuls kouče Pilného se projevil, Pražané zásluhou dvougólového Engelmanna a střídajícího Galušky zvítězili rozdílem třídy.

Vítkovice - Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 7. Vasiljev. Rozhodčí: Severýn - Hock, Dresler. ŽK: Twardzik, Prajza - Matoušek, Tregler. Diváci: 401.
Vítkovice: Květon - Prajza, Mikula, Dramé, Twardzik - Kučera (64. Cverna), Matěj, Urbančok (76. Bzirský), Vasiljev - Mišinský, Mrázek (81. Szotkowski). Trenér: Grmela.
Příbram: Boháč - Zápotočný, Kodr, Tregler, Vávra - Fantiš, Květ, Matoušek (56. Danoski), Grajciar (76. Černý), Kilián (63. Januška) - Ayong. Trenér: Csaplár.
Ústí nad Labem - Viktoria Žižkov 0:3 (0:1)
Branky: 17. a 55. Engelmann, 90. Galuška. Rozhodčí: Berka - Kubr, Poživil. ŽK: Miskovič - Kodeš, Hašek, Hurka. Diváci: 722.
Ústí: Tvrdoň - Zeman, Pimpara, Vaněk, Leibl (40. Šnirc) - Pilík (60. Matějka), Peterka, Miskovič, Procházka (60. Gilián) - Jindráček, Kacafírek. Trenér: Skála.
Žižkov: Hrubeš - Šandera, Toml, Mareš, Hašek - Kodeš, Čermák - Bazal, Volek (65. Stratil), Engelmann (73. Galuška) - Jelínek (85. Hurka). Trenér: Pilný.

Reklama

Související témata: