Hlavní obsah

Grindela kvůli hodinkám od Surkise vyšetřují německé úřady

Berlín

Luxusní hodinky už přispěly k odstoupení Reinharda Grindela z pozice předsedy Německého fotbalového svazu a teď mu způsobily i další problémy. Sedmapadesátiletého funkcionáře totiž kvůli nim začala vyšetřovat celní správa. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Bývalý prezident německé fotbalové asociace (DFB) Reinhard Grindel. Viceprezident UEFA a člen Rady FIFA stál v čele německého fotbalu tři roky.

Článek

Grindel odstoupil v úterý poté, co byl obviněn, že v letech 2016 a 2017 nepřiznal dodatečný příjem 78 tisíc eur (asi dva miliony korun) za vedení dceřiné mediální společnosti svazu. Před dvěma lety také přijal hodinky v hodnotě 6000 eur od kontroverzního ukrajinského podnikatele a bývalého viceprezidenta UEFA Hrihorije Surkise.

Podle všeho navíc luxusní hodinky při návratu do Německa zapomněl přiznat k proclení, celou záležitost proto začaly prošetřovat úřady. K proclení je v Německu nutné přiznat věci v hodnotě přesahující 430 eur. Grindel se za pochybení omluvil, ale odmítl, že by ze Surkisovy strany šlo o úplatek.

Grindela v čele svazu dočasně zastoupili viceprezidenti Rainer Koch a Reinhard Rauball. Ve funkci by ho posléze podle médií mohl nahradit kapitán mistrů světa z roku 2014 a někdejší obránce Bayernu Mnichov Philipp Lahm.

Reklama

Související témata: