Hlavní obsah

Bayern už si vyhlédl náhradu za Robbena. Za hvězdu nabízí pořádný balík

Mnichov/Praha

Přetahovaná Bayernu Mnichov s Dortmundem o mistrovský titul v bundeslize pokračuje, bavorský velkoklub už ale myslí i na příští sezonu. Řady německého rekordmana by mohl od léta rozšířit také italský fotbalový supertalent Federico Chiesa z Fiorentiny, za kterého podle listu Corriere dello Sport nabízí Bayern rovných 70 milionů eur (zhruba 1,8 miliardy korun).

Foto: Sport.cz

Federico Chiesa z Fiorentiny je v hledáčku německého mistra Bayernu Mnichov.

Článek

Prezident klubu Uli Hoeness spolu s dalšími cílí na omlazování kádru. Jisté už jsou letní příchody francouzského mistra světa Benjamina Pavarda ze Stuttgartu, z Atlética Madrid zamíří na trávník Allianz Areny Lucas Hernández a útočnou sílu Bayernu má vyztužit i talentovaný Jann Fiete Arp z druholigového Hamburku.

A mladý Chiesa, který má ve Fiorentině smlouvu až do roku 2022, by měl zastoupit v bavorském klubu končící nizozemskou legendu Arjena Robbena. Bayern však pochopitelně není jediný, kdo by hbitého a mimořádně technicky vybaveného fotbalistu rád přivítal v týmu. Svůj zájem nedávno zveřejnil mistrovský Juventus Turín.

Jednadvacetiletý ofenzivní hráč, syn někdejšího kanonýra Parmy či Fiorentiny Enrica Chiesy, potvrzuje střelecké geny. V dosavadním průběhu Serie A a tamní pohárové soutěže vstřelil už 12 gólů a dalších osm branek připravil. Loni debutoval i v italské reprezentaci v přátelském utkání proti Argentině. V lednovém čtvrtfinále Italského poháru se blýskl hattrickem při demolici 7:1 proti AS Řím.

Reklama

Související témata: