Hlavní obsah

Brémy - Bayern 2:3Proti Lipsku si zahraje o Německý pohár Bayern

Hamburk/Brémy

Favorizovaný Bayern Mnichov vzešel z druhého semifinále jako soupeř pro fotbalisty Lipska v boji o Německý pohár. Bayern udolal 3:2 Brémy. Lipsko už včera zvítězilo na hřišti druholigového Hamburku 3:1.

Článek

Brémy a Bayern proti sobě znovu nastoupily čtyři dny po bundesligovém duelu a Werder v sestavě s českými hráči Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem ani tentokrát neuspěl. V 36. minutě přehodil Pavlenku hlavou Thomas Müller a míč, odražený od tyče, snadno poslal do sítě Robert Lewandowski.

Müller se pak po hodině hry prosadil sám, avšak domácí hráči dvoubrankovou ztrátu bleskurychle smazali. Rozhodl Gebre Selassieho faul, po němž Lewandowski deset minut před koncem proměnil pokutový kop.

Lipsko postoupilo do finále Německého poháru poprvé ve své krátké historii. "Když máte už ve třetím roce v bundeslize šanci vyhrát trofej, pak to jasně vypovídá o progresu, který tady prožíváme. Před tímhle mančaftem smekám klobouk," řekl kouč Lipska Ralf Rangnick.

V klubu, který byl založen před deseti lety, začal v páté lize a první rok mezi elitou oslavil titulem vicemistra, vládne euforie. V tabulce bundesligy je Lipsko třetí za Bayernem a Dortmundem a má takřka jistou účast v Lize mistrů.

"Teď můžeme v klidu ležet na gauči a užívat si," řekl Emil Forsberg, autor třetího pohárového gólu do sítě Hamburku.

Pohárové finále se bude hrát 25. května v Berlíně.

Fotbalový Německý pohár - semifinále:
Brémy - Bayern Mnichov 2:3 (74. Osako, 75. Rashica - 36. a 80. z pen. Lewandowski, 63. Müller).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články