Hlavní obsah

Parádní gesto giganta. Bayern pomůže vzájemným zápasem zadluženému Kaiserslauternu

Praha

Bayern Mnichov pomůže svému někdejšímu konkurentovi 1. FC Kaiserslautern, který bojuje s finančními problémy a hrozí, že kvůli tomu přijde o účast v třetí německé lize. Úřadující bundesligový šampion nastoupí v pondělí 27. května na Betzenbergu proti čtyřnásobnému vítězi německé nejvyšší soutěže k takzvanému "záchranářskému zápasu". Jeho výtěžek má pomoci Kaiserslauternu vylepšit finanční situaci a udržet licenci.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Bayern Mnichov pomůže svému někdejšímu konkurentovi 1. FC Kaiserslautern

Článek

Utkání se uskuteční dva dny poté, co Bayern odehraje finále Německého poháru s Lipskem. Zápasu se mají zúčastnit všechny hvězdy mnichovského týmu, takže je možné, že se právě nad stadionu Fritze Waltera naposledy v dresu Bayernu představí Franck Ribéry a Arjen Robben.

Sestřih utkání 32. kola Bundesligy Bayern Mnichov - HannoverVideo: DIGI Sport

"Řadu let spolu Bayern a Kaiserslautern sváděly vypjaté a někdy až legendární souboje. Fotbal žije z emocí a sportovní rivality, ale také ze solidarity," uvedl předseda představenstva Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. Bayern už podobně v minulosti pomohl FC St. Pauli.

Kaiserslautern sestoupil z bundesligy v roce 2012 a loni spadl poprvé až do třetí ligy. V ní je dvě kola před koncem devátý.

Reklama

Související témata: