Hlavní obsah

Lipsko - Bayern 0:0Bayern po remíze v Lipsku ještě sedmý titul v řadě slavit nemůže

Berlín

Fotbalisté Bayernu Mnichov po bezbrankové remíze v Lipsku ještě sedmý titul v řadě slavit nemohou. Borussia Dortmund totiž v utkání s Düsseldorfem přežila penaltu i hektický závěr a po výhře 3:2 se obhájci titulu přiblížila na dva body. Spolu s Hannoverem opouští nejvyšší soutěž Norimberk, Stuttgart čeká baráž proti třetímu týmu z druhé ligy.

Sestřih utkání 33. kola německé fotbalové bundesligy: Lipsko - BayernVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

 
Článek

Američan Pulisic se před přestupem do Chelsea rozloučil s dortmundským publikem vedoucím gólem, ale na tři body by to nestačilo. Hosté měli za stavu 2:1 blízko k vyrovnání, ale Belgičan Lukebakio zahodil penaltu.

Už v nastaveném čase zvýšil Mario Götze na 3:1 a všechno se zdálo být jasné, zvláště když soupeř dohrával v deseti bez vyloučeného Bodzeka. V páté minutě nastavení Polák Kownacki přiblížil hosty na rozdíl jediné branky, ale další šanci už Fortuna nevyužila.

Sestřih utkání 33. kola německé fotbalové bundesligy: Dortmund - DüsseldorfVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Bayern první mečbol neproměnil, i když byl na půdě třetího Lipska jasně lepším mužstvem. V 50. minutě se dokonce radoval ze vstřelené branky, ale rozhodčí po zhlédnutí videa gól zrušil kvůli předchozímu ofsajdu. Za týden v posledním dějství přivítá Bayern doma Frankfurt nad Mohanem a k oslavám mu bude stačit i bod. Borussia Dortmund bude mít podstatně těžší úlohu na hřišti své jmenovkyně v Mönchengladbachu, která dnes čtyřmi góly poslala Norimberk do druhé ligy a sama na čtvrtém místě stále sahá po účasti v Lize mistrů.

Sestřih utkání 33. kola německé fotbalové bundesligy: Norimberk - MönchengladbachVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

S Norimberkem se s nejvyšší soutěží loučí i Ondřej Petrák, který dnes nastoupil až na posledních 17 minut za stavu 0:3. Hannoveru už třígólová výhra nad Freiburgem nepomohla, zato Stuttgart díky stejnému vítězství nad Wolfsburgem alespoň proklouzl do baráže.

Sestřih utkání 33. kola německé fotbalové bundesligy: Stuttgart - WolfsburgVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Augsburg doma nad Herthou Berlín třikrát vedl, první gól pro Hahna připravil Jan Morávek, ale nakonec vyšel naprázdno. Kalou z Pobřeží slonoviny čtvrthodiny před koncem srovnal na 3:3 a v nastaveném čase chladnokrevně proměnil penaltu.

Sestřih utkání 33. kola německé fotbalové bundesligy: Augsburg - HerthaVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Hoffenheim po druhé domácí prohře za sebou, tentokrát s Brémami 0:1, opustil pohárové příčky a trenér Julian Nagelsmann si před odchodem do Lipska loučení se svými fanoušky určitě představoval jinak. Už po 25 minutách skončil zápas pro obránce Werderu Theodora Gebre Selassieho, který se zranil v běžeckém souboji s Amirim a musel střídat. Velkou zásluhu na úspěchu hostů měl gólman Jiří Pavlenka, který udržel čisté konto i po několika velkých šancích Hoffenheimu v druhém poločase.

Sestřih utkání 33. kola německé fotbalové bundesligy: Hoffenheim - BrémyVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Sestřih utkání 33. kola německé fotbalové bundesligy: Hannover - FreiburgVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Sestřih utkání 33. kola německé fotbalové bundesligy: Leverkusen - SchalkeVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Německá fotbalová liga - 33. kolo:
Augsburg - Hertha Berlín 3:4 (50. z pen. a 70. Gregoritsch, 10. Hahn - 75. a 90+3. z pen. Kalou, 47. Plattenhardt, 66. Grujič)
Dortmund - Düsseldorf 3:2 (41. Pulisic, 53. Delaney, 90+2. Götze - 47. Fink, 90+5. Kownacki)
Hannover - Freiburg 3:0 (39. Anton, 51. Bebou, 81. Wallace)
Stuttgart - Wolfsburg 3:0 (45+1. Castro, 55. Donis, 83. Didavi)
Leverkusen - Schalke 1:1 (31. Havertz - 47. Burgstaller)
Norimberk - Mönchengladbach 0:4 (56. Drmič, 63. vlastní Mühl, 65. Hazard, 80. Zakaria)
Lipsko - Bayern Mnichov 0:0
Hoffenheim - Brémy 0:1 (39. Eggestein)

Reklama

Související témata: