Hlavní obsah

Zemřel někdejší bundesligový kanonýr Burgsmüller

Dortmund

Smutná zpráva zasáhla německý fotbal. Sotva o víkendu skončil aktuální ročník bundesligy, zarmoutila fanoušky informaci o smrti Manfreda Burgsmüllera. Čtvrtý nejlepší střelec v historii německé fotbalové ligy zemřel v 69 letech. O jeho úmrtí informovala Borussia Dortmund, za kterou nastupoval v letech 1976 až 1983. Podle listu Bild zemřel Burgsmüller v sobotu ve svém bytě v Essenu.

Foto: Sport.cz

V 69 letech zemřel čtvrtý nejlepší střelec v historii německé fotbalové ligy Manfred Burgsmüller.

Článek

Burgsmüller odehrál v nejvyšší německé soutěži 447 zápasů, v nichž dal 213 gólů. Více branek dokázali nastřílet jen Gerd Müller (365), Klaus Fischer (268) a Jupp Heynckes (220). Kromě Dortmundu působil Burgsmüller také v Rot-Weiss Essen, Norimberku a Werderu Brémy, s kterým získal v roce 1988 německý titul. Také pomohl Werderu dvakrát postoupit do finále poháru. Se 135 zásahy je Burgsmüller stále nejlepším bundesligovým střelcem Borussie. Za německou reprezentaci odehrál tři zápasy.

Po skončení fotbalové kariéry v roce 1990 se začal věnovat americkému fotbalu a jako kopáč pomohl düsseldorfskému týmu Rhein Fire ke dvěma německým titulům.

Reklama

Související témata: