Hlavní obsah

Dojemné gesto fanoušků Unionu Berlín. Na historickou premiéru v bundeslize přinesou fotografie zesnulých příznivců

Berlín/Praha

Na tento den čekali celá desetiletí. Union Berlín vykročí v neděli mezi německou fotbalovou elitu. Historicky první duel v bundeslize odehrají na domácím stadionu proti Lipsku. Fanoušci připravili na zápas speciální akci. S sebou budou mít fotografie zesnulých příznivců klubu. Fotbalový svátek tak oslaví společně s těmi, kteří se ho nedožili.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Fanouškovský kotel Unionu Berlín

Článek

Jednou z fanynek, které na velký fotbalový den ponesou fotografii zesnulého příbuzného, bude i paní Henningová. „Ten den pro celou naši rodinu znamená všechno," vypráví se slzami v očích pro místní televizi Rbb24. „Manžel byl trenérem juniorky," dodala. Ona bude na stadionu se svým synem a společně budou během zahájení držet nad hlavou fotografii jejího manžela.

A nebude sama. zapojit se chystá přinejmenším 450 dalších. Fanklub pro příznivce připravil tuto speciální akci a pojmenoval ji názvem „Konečně". Union Berlín si od svého založení, které se datuje k roku 1906, zahraje nejvyšší německou soutěž vůbec poprvé.

Dalším účastníkem bude i Reinhard Fink. Na fotbal se poprvé v životě šel podívat před 50 lety, když mu bylo sedm. Na Stadion An der Alten Försterei ho tehdy vzal jeho otec. „Zemřel v roce 2000, jsem šťastný, že se společně s ním teď podíváme na první zápas Unionu v bundeslize," sdělil věrný příznivec místním médiím.

Fotbalisté Unionu vybojovali účast mezi elitou v květnu, když tehdy jako třetí tým druholigové tabulky předčili v baráži bundesligový Stuttgart.

Reklama