Hlavní obsah

Prezident Bayernu zuří a vyhrožuje německé reprezentaci: Neuvolníme hráče!

Mnichov/Praha

Prezident Bayernu Mnichov Ulrich Hoeness pohrozil německé reprezentaci. V případě, že barcelonský gólman Marc-André ter Stegen bude při mezistátních zápasech Německa zastávat pozici jedničky týmu a odsune tím na druhou kolej stálici bavorského celku Manuela Neuera, klub přestane své hráče uvolňovat na reprezentační srazy.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Brankář Bayernu Mnichov Manuel Neuer

Článek

O tom, že reprezentační pozice Manuela Neuera mezi třemi tyčemi se otřásá, napsal časopis Kicker. Podle zákulisních informací má ter Stegen chytat už v nadcházejícím přípravném klání s Argentinou, které je na programu 9. října.

Deník Bild posléze přišel s informací, co na případnou rošádu říká vedení Bayernu. A tomu se chystaná změna z pera Joachima Löwa ani za mák nelíbí. „To nikdy nebudeme akceptovat, pokud se to stane, už nebudeme uvolňovat naše hráče,“ nechal se údajně slyšet sedmašedesátiletý Hoeness, který nedávno oznámil, že na podzim se nebude znovu ucházet o místo ve vedení klubu.

Jenže s odpovědí záhy přišel i generální manažer reprezentace Oliver Bierhoff, který kontroval tím, že ho Hoenessova slova v žádném případě netrápí. „Netrápí, protože klub má povinnost hráče pouštět na reprezentační srazy podle regulí FIFA,“ vzkázal Bierhoff do Bavorska.

Celé situaci předcházela nedávná mediální přestřelka mezi oběma strážci fotbalových svatyní. Ter Stegen se tehdy rozčiloval, že je pro něj nepochopitelné, proč nedostává více prostoru, když o svých kvalitách přesvědčuje v brance Barcelony každý zápas. Neuer mu to tehdy vrátil s tím, že to, co řekl, je netýmové, a že to ničemu nepomůže.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Brankář Barcelony Marc-André ter Stegen (vpravo) během úvodního kola nového ročníku Ligy mistrů proti Borussii Dortmund.

Nevraživost mezi německou reprezentací a Bayernem Mnichov má ale zřejmě kořeny jinde. V březnu totiž Joachim Löw uspořádal tiskovou konferenci, na které oznámil, že národní tým už dál nepočítá s bayernským triem Jérome Boateng, Mats Hummels a Thomas Müller.

Německé reprezentaci se od loňského mistrovství světa v Rusku nedaří. Ze světového šampionátu se naši západní sousedé pakovali překvapivě už po skupině. V následné Lize národů UEFA obsadili ve skupině 1 poslední příčku a sestoupili do Ligy B. Ve světle současného brankářského sporu se nezdá, že by se nálada v týmu měla nějakým zásadním způsobem zlepšit.

Reklama

Související témata: