Hlavní obsah

Přijde šokující návrat? Bayern chce na lavičku úřadujícího mistra Premier League

Mnichov/Praha

Vrátí se na místo činu? Podle německých médií zúžil Bayern Mnichov seznam kandidátů na nově uvolněný trenérský post. Jedním z adeptů je prý současný kouč Manchesteru City Josep Guardiola, který má ale u úřadujícího mistra Anglie smlouvu do roku 2021. Německý deník Bild přišel se zprávou, že osmačtyřicetiletý kouč není na Ostrovech spokojený a vedení bavorského giganta je na svého bývalého trenéra ochotné počkat až do léta.

Foto: Carl Recine, Reuters

Španělský fotbalový trenér Manchesteru City Josep Guardiola sleduje dění na hřišti před duelem Premier League proti Liverpoolu

Článek

Podle zdrojů blízkých klubu má být Guardiola v současnosti nejžhavějším kandidátem na šéfování lavičce německého mistra. Tu musel po neuspokojivých výsledcích nedávno opustit Niko Kovač a od té doby tým dočasně vede asistent Hans-Dieter Flick. Guardiola má v Manchesteru smlouvu platnou do roku 2021, vedení bavorského celku ale doufá, že by všichni mohli najít společnou řeč během letního přestupového období.

Ve spojitosti s nově uvolněným místem se v poslední době nejčastěji skloňují tři jména. Guardiola, který tým vedl mezi lety 2013-2016, a dále pak Thomas Tuchel a Erik ten Hag. Ale právě prvně jmenovaný je podle deníku Bild k lavičce bavorského giganta nejblíž. Německý tisk píše, že kouč Manchesteru City je na Ostrovech nešťastný, to ovšem není vše.

V Anglii se prý nemá líbit ani rodině španělského stratéga, která má podle informací Bildu bydlet nyní zpět ve Španělsku a která si ve vlastnictví měla ponechat apartmá v Mnichově pro případ, že se sem jednou bude vracet. Což ostatně říkal i sám Guardiola v roce 2016, když Německo opouštěl. Spekulace přiživuje i fakt, že byl kouč nedávno na návštěvě tréninkového centra Bayernu.

Guardiola strávil v Bayernu tři roky. Za tu doby vyhrál s týmem 7 trofejí. Nedokázal ale vyhrát Ligu mistrů, třikrát po sobě vypadl v semifinále.

Reklama

Související témata: