Hlavní obsah

Smolný Kadeřábkův večer. Český reprezentant pálil do vlastní sítě

Gól do vlastní sítě a vysoká porážka. Na nedělní 12. kolo bundesligy by nejraději zapomněl obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek. Sedmadvacetiletý fotbalista se na domácí prohře 1:5 s Mohučí podílel vlastním gólem. Český reprezentant navíc dostal balon za záda svého kolegy značně krkolomným způsobem.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Kadeřábek v dresu Hoffenheimu svádí souboj o balon během 12. kola bundesligy proti Mohuči

Článek

Hosté z Mohuče vedli od 33. minuty, trefil se Levin Öztunali. V nastavení prvního poločasu šli ale po šlapáku Boteho Bakua do oslabení. Hoffenheim početní výhody využít nedokázal, naopak po změně stran inkasoval další branky. Na té druhé z celkových pěti obdržených měl velkou zásluhu český reprezentační obránce Pavel Kadeřábek.

Připomínalo to situaci, kdy na křižovatce nevíte, jestli jet vlevo, nebo vpravo, a nakonec zvolíte tu nejhorší cestu středem. Kadeřábek v 52. minutě nastavení nedokázal zareagovat na propadnutý centr a při snaze odkopnout balon srazil míč za brankovou čáru v pádu hlavou.

Aby toho nebylo málo, český fotbalista pak měl v průběhu druhé půle dvě střelecké příležitosti, které neproměnil. A domácí fotbalisté šli do sprch s ostudným výpraskem 1:5. Hoffenheimu patří po 12 odehraných kolech 8. příčka německé soutěže se ztrátou 5 bodů na vedoucí Mönchengladbach.

Reklama