Hlavní obsah

Hušbauerova paráda rozvášnila fanoušky. Body ale Drážďanům nezajistila

Drážďany/Praha

Parádní trefa s jediným kazem. Josef Hušbauer se blýskl krásným gólem v dresu Drážďan, k bodovému zisku však jeho premiérová soutěžní trefa v novém působišti nestačila. Exslávista poslal poslední tým druhé bundesligy do vedení v bitvě s Darmstadtem, ale nakonec žlutočerní prohráli 2:3 a zůstávají u dna tabulky.

Foto: Sport.cz

Záložník Josef Hušbauer s dresem Drážďan.

Článek

Hušbauer se v drážďanském dresu pomalu rozjíždí. V první jarní bitvě o body proti Karlsruhe (1:0) ještě nehrál, následně na půdě Heidenheimu (0:0) stihl posledních osm minut. V pátek už však posila z Edenu vyběhla v základní sestavě Drážďan a trvalo jen chvilinku, než fanoušky okouzlila krásným gólem. Zkušený záložník na něj čekal necelé čtyři minuty.

K Hušbaurovi se v pokutovém území snesl míč vyražený brankářem, exslávista neváhal a zhruba z deseti metrů jej napálil z voleje levačkou nechytatelně do horního rohu branky. Ve vítězném gestu uháněl po trávníku a užíval si ovací fanoušků. Radost však Drážďanským vydržela jen chvíli, už do poločasu totiž prohrávali 1:3.

Po pauze nastoupil na plac i druhý Čech Ondřej Petrák, Drážďany snížily na 2:3, ale na body nedosáhly. Hušbauer si do statistik zapsal v 78. minutě ještě žlutou kartu.

Na barážovou pozici ztrácejí Drážďany tři body. Darmstadt v druhé bundeslize zvítězil po sérii pěti nerozhodných výsledků.

Reklama