Hlavní obsah

Dohrání bundesligy v současné situaci nemá v zemi velkou podporu

Velká část německé veřejnosti neschvaluje dohrání fotbalové ligy bez diváků navzdory současné pandemii koronaviru. Podle průzkumu společnosti YouGov pro agenturu DPA nepovažuje 46 procent dotázaných plán vedení soutěže dohrát co nejdříve devět zbývajících kol na prázdných stadionech za dobrý, pro se vyslovilo 34 procent.

Foto: Profimedia.cz

Jaký bude osud letošního ročníku bundesligy?

Článek

Ještě větší nesouhlas vyvolalo plánované testování na koronavirus všech účastníků zápasů, na které by bylo potřeba vyčlenit 20 000 testovacích sad. Proti tomuto opatření se staví 58 procent dotázaných, jen 22 procent ho schvaluje.

Vedení bundesligy přitom už několikrát zdůraznilo, že pravidelné kontroly hráčů a členů realizačních týmů by nijak neomezily testování ohrožených skupin obyvatel. Také laboratoře potvrdily, že jejich kapacity by ani s takovým nárůstem nebyly plně vytíženy.

Představitelé bundesligy doufají, že se podaří od poloviny března přerušenou sezonu restartovat v květnu. Jednotlivé kluby už se postupně vrátily k tréninku a vedení ligy připravilo soubor zdravotních a hygienických opatření, podle nichž by se mohlo hrát. Ve čtvrtek by se tímto tématem měla zabývat vláda.

Reklama