Hlavní obsah

Bayern, Real a Inter sehrají miniturnaj pro zdravotníky

Mnichov

Fotbalové velkokluby Real Madrid, Bayern Mnichov a Inter Milán sehrají miniturnaj, jehož výtěžek půjde na pomoc pandemií koronaviru těžce zkoušeným zdravotnickým systémům v Itálii a Španělsku. Tři zápasy se budou hrát na stadionech jednotlivých klubů až v době, kdy budou moci do hlediště diváci.

Foto: Fc Bayern, Reuters

Robert Lewandowski z Bayernu.

Článek

Navzdory tomu, že se bude hrát i v Německu, výtěžek z akce "European Solidarity Cup - Football for Heroes" (Evropský pohár solidarity - fotbal pro hrdiny), půjde pouze na pomoc Itálii a Španělsku.

"Navzdory všemu utrpení a problémům máme my v Německu štěstí, že náš zdravotnický systém se ukázal v této krizi jako pevný. Ale také jsme viděli hrozivé obrázky z Itálie a Španělska, tyto dvě země jsou jedny z nejhůř postižených v Evropě," uvedl prezident Byernu Karl-Heinz Rummenigge.

Po Británii jsou Itálie s 32 tisíci a Španělsko s 27 tisíci úmrtími nejhůře zasaženými evropskými zeměmi nemocí covid-19. V Německu je situace mnohem příznivější, navzdory většímu počtu obyvatel tam s koronavirem zemřelo 8000 lidí. O víkendu se také v Německu jako první z velkých evropských soutěží po pauze rozběhla fotbalová bundesliga.

V rámci miniturnaje bude Bayern hostit Real a hrát v Miláně a Inter se představí v Madridu. Na zápasy budou pozváni zdravotničtí pracovníci, kteří bojovali proti pandemii, jež mimo jiné paralyzovala celý sportovní svět.

Reklama

Související témata: