Hlavní obsah

Dortmund - Bayern 0:1Bayern zvýšil náskok v čele ligy na sedm bodů

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov nezaváhali ani ve třetím zápase po restartu německé ligy po koronavirové pauze a ve šlágru 28. kola zvítězili na hřišti druhého Dortmundu 1:0. Obhájci titulu, kteří útočí na osmou trofej v řadě, zvýšili šest kol před koncem sezony v čele tabulky náskok před svými rivaly na sedm bodů.

Foto: Pool, Reuters

Radost Bayernu. V klubku spoluhráčů Joshua Kimmich (32), který dal rozhodující branku proti Dortmundu.

Článek
Fotogalerie

Předposlední Brémy s brankářem Jiřím Pavlenkou a obráncem Theodorem Gebre Selassiesem uhrály bezbrankovou remízu s Mönchengladbachem a po sedmi zápasech na domácím hřišti bodovaly. Na barážovou šestnáctou příčku, kterou drží Düsseldorf, ztrácejí dva body.

Bayern poslal do vedení dvě minuty před koncem prvního poločasu Joshua Kimmich, jenž z hranice vápna chladnokrevně přeloboval vybíhajícího brankáře. Další gól už nepadl a bavorský velkoklub tak připravil Dortmundu první domácí porážku v sezoně. Poprvé po 38 zápasech na svém stadionu navíc Borussia neskórovala.

Mönchengladbach se posunul o skóre na čtvrté místo, znamenající postup do Ligy mistrů, před Leverkusen. Ten po sérii tří výher utrpěl debakl 1:4 od šestého Wolfsburgu.

Německá fotbalová liga - 28. kolo:
Dortmund - Bayern Mnichov 0:1 (43. Kimmich)
Brémy - Mönchengladbach 0:0
Eintracht Frankfurt - Freiburg 3:3 (35. Silva, 79. Kamada, 82. Chandler - 28. Grifo, 67. Petersen, 69. Holer),
Leverkusen - Wolfsburg 1:4 (85. Baumgartlinger - 43. a 75. Pongračič, 64. Arnold, 68. Steffen).

Reklama

Související témata: