Hlavní obsah

Brankáři Müllerovi, jenž má zhoubný nádor na mozku, se přitížilo

KOLÍN NAD RÝNEM

Zdravotní stav německého hokejového brankáře Roberta Müllera se zhoršil. Gólman Kolína nad Rýnem se v listopadu vrátil do branky, ačkoli má na mozku zhoubný nádor, nicméně nyní nesmí z rozhodnutí lékařů minimálně do poloviny ledna sportovat.

Článek

"Nedaří se mu teď příliš dobře. Jeho stav není tak stabilní jako před pár týdny," řekl čtvrtečnímu vydání listu Kölner Stadt-Anzeiger manažer klubu Rodion Pauels.

Osmadvacetiletý Müller byl po svém comebacku dokonce v nominaci na středeční přípravné utkání německé reprezentace proti Švýcarsku, nicméně po pondělním vyšetření se musel účasti vzdát.

Jeden z nejlepších německých gólmanů posledních let se letos v srpnu podrobil druhé operaci hlavy. V listopadu jeho lékař oznámil, že Müller má v hlavě nádor nejtěžšího stupně, který se nedá plně odoperovat a i po dvou zákrocích roste. Drtivá většina pacientů s tímto typem tumoru nepřežije ani rok, Müllerovi ho lékaři objevili v listopadu 2006.

I přes krutou realitou svého zdravotního stavu se gólman nevzdal a dočkal se návratu do branky Kolína nad Rýnem v německé lize.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články