Hlavní obsah

Galásek se z Německa domů už nevrátí

Vladimír KolářPrávo

Svrbění po těle, plné stadióny, obrovský humbuk, který zápasy fotbalové bundesligy provází, na to všechno se těší Tomáš Galásek. Nečekaně se stal hráčem Borussie Mönchengladbach. „Ještě 1. prosince, kdy jsme s Baníkem hráli poslední ligové utkání s Jabloncem, jsem o návratu do bundesligy nic nevěděl,“ dušoval se defenzívní záložník, jemuž bude v půlce ledna už 36 let.

Článek

„Nabídka přišla rychle, byla velice dobrá a já trenérovi, který mne má rád a já si vážím jeho, kývl. Koučem, který Baníku sebral Galáska v půlce dohodnutého angažmá, je Hans Meyer. Do Mönchengladbachu nastoupil v polovině října s úkolem zachránit Borussii v bundeslize. Ta je v polovině soutěže poslední.

„Fotbal musí mít hlavu a patu a v organizaci hry obstojí zkušený hráč jako jsi ty, Tomáši. Potřebuji tě,“ řekl asi Galáskovi do telefonu pětašedesátiletý trenér. Ti dva se znají z Norimberku, kde je loni v létě potkal společný osud. Po sestupu musel Meyer skončit a Galásek zůstal také na dlažbě.

Galásek se tlaku nebojí

Český fotbalista si uvědomuje, že v novém roce i on půjde s kůží na trh. „Všichni hráči, kteří přijdou jako Meyerovy posily, budou ostře sledováni. Bude se neustále hodnotit, zda se vyplácejí, nebo ne. Mně ale takový tlak nevadí, naopak mě motivuje,“ poznamenal Galásek, jenž uzavřel s Borussií smlouvu na půl roku.

„Je v ní zakotveno, že se v létě sám rozhodnu, zda ji prodloužím, nebo ne,“ upřesnil fotbalový matador a naznačil, že představu má už dnes. „Vypadá to, že budu dál hrát, ale jen za nějaký klub druhé ligy nebo oberligy poblíž Norimberku, kde bydlíme. V létě chci být už s rodinou.“

Přestupem z Ostravy si, pokud jde o rodinu, moc nepomohl. Z Norimberku je to do Mönchengladbachu 480 km, do Ostravy jen o 200 dál. Galásek má třináctiletou dceru Denisu a osmiletého syna Tomáše. Obě děti chodí do školy v Německu a Galáskovi plánují, že žít budou v zahraničí, do Česka se nevrátí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články