Hlavní obsah

Drobný se rychle uzdravil a stihne jarní start bundesligy

BERLÍN

Jen čtrnáct dnů stačilo českému fotbalovému brankáři Jaroslavu Drobnému na to, aby se zotavil po vlasové zlomenině obratle. Opora Herthy Berlín se v pátek poprvé postavila do branky a absolvovala celý trénink, po němž by měla odchytat i sobotní zimní halový turnaj v Düsseldorfu.

Článek

Návrat Drobného ušetřil Hertě velké starosti, protože hrozilo, že bude muset začít bundesligu jen se čtvrtým brankářem. Informoval o tom deník Bild.

Drobného dvojka Christian Fiedler stále jen rehabilituje po těžkém zranění kolena, třetí brankář Christopher Gäng je zase mimo hru s poraněným stehnem. Kdyby se Drobný neuzdravil, úvodní ligové utkání by musel odchytat devatenáctiletý Sascha Burchert, jenž má za sebou jen čtyři zápasy v rezervním týmu. Hertha začne jarní část sezóny 31. ledna zápasem s Frankfurtem.

Devětadvacetiletý Drobný se zranil 9. ledna při tréninku, kdy se srazil se spoluhráčem Markem Steinem. Z kolize si odnesl vlasovou zlomeninu na druhém obratli bederní páteře. Na podzim patřil ke klíčovým postavám Herthy a byl dokonce vyhlášen druhým nejlepším brankářem ligy, nakoukl i do české reprezentace.

Reklama

Související témata: