Hlavní obsah

Hoffenheim si poradil s Chotěbuzí a vrátil se do čela bundesligy

BERLÍN

Fotbalisté Hoffenheimu porazili v 18. kole německé ligy Chotěbuz 2:0 a vrátili se na první místo tabulky. Skóre jejich prvního zápasu na novém domácím stadiónu Rhein-Neckar Arena otevřel po půlhodině hry útočník Ba. Druhou trefu přidal při svém debutu v týmu nováčka bundesligy Sanogo, který hostuje do konce sezóny z Brém.

Článek

Útočné duo tak nahradilo zraněného kanonýra Ibiševiče, s 18 brankami nejlepšího střelce podzimní části ligy. Smutně dopadl zápas pro další zimní posilu Hoffenheimu Tima Hildebranda. Německý brankář svůj první zápas po příchodu z Valencie nedochytal, po hodině hry musel kvůli zranění střídat.

Prohře Chotěbuzi nezabránil ani český reprezentant Jan Rajnoch, který je v německém celku na hostování z Mladé Boleslavi. Rajnoch odehrál při své bundesligové premiéře na místě defenzivního záložníka celý zápas.

Berlínská Hertha doma porazila 2:1 Frankfurt a díky lepšímu skóre se posunula na druhou příčku před Hamburk. Hvězdou zápasu byl srbský útočník Pantelič, který vstřelil dvě branky. Útočník Frankfurtu Martin Fenin svého reprezentačního kolegu v brance domácích Jaroslava Drobného nepřekonal.

V obraně Leverkusenu nechyběl Michal Kadlec

Dortmund doma remizoval s Leverkusenem 1:1. Skóre otevřel v 36. minutě domácí Frei, hosté odpověděli po hodině hry, kdy Barnettovu povedenou akci zakončil svým 13. ligovým gólem v sezoně nejlepší střelec týmu Helmes. V obraně hostů nechyběl Michal Kadlec, který proměnil hostování v trvalý přestup a brzy podepíše s Bayerem víceletou smlouvu.

Stuttgart porazil na své půdě 2:0 poslední Mönchengladbach. V záloze domácích odehrál 80 minut Jan Šimák, stejný čas strávil na trávníku v dresu poražených Tomáš Galásek, který se vrátil do Německa po půlroce v Baníku Ostrava.

Německo - 18. kolo:
Dortmund - Leverkusen 1:1 (36. Frei - 63. Helmes), Hannover - Schalke 1:0 (8. Pinto), Hertha Berlín - Frankfurt 2:1 (17. a 50. Pantelič - 52. Köhler), Hoffenheim - Chotěbuz 2:0 (28. Ba, 63. Sanogo), Kolín nad Rýnem - Wolfsburg 1:1 (34. Radu - 73. Grafite), Stuttgart - Mönchengladbach 2:0 (67. Marica, 86. Gomez).

Reklama