Hlavní obsah

Fotbalisté Leverkusenu jsou prvním finalistou Německého poháru

Fotbalisté Leverkusenu splnili v semifinále Německého poháru roli favorita a Saarbrücken ze čtvrté ligy porazili na jeho hřišti 3:0. Soupeř Bayeru pro finále, které se bude hrát 4. července v Berlíně, vzejde ze středečního souboje mezi bundesligovými týmy Bayernem Mnichov a Frankfurtem.

Foto: Ronald Wittek, ČTK/AP

Fotbalisté Leverkusenu se radují z postupu do finále poháru.

Článek

Leverkusen postoupil do pohárového finále počtvrté a pokusí se přidat druhý triumf po dosud jediném úspěchu v roce 1993. Saarbrücken se mohl stát prvním čtvrtiligovým finalistou Poháru DFB v historii, ale rozdíl 52 míst v německé fotbalové pyramidě byl mezi oběma týmy patrný.

Navíc zatímco Bayer už má za sebou pět bundesligových kol po koronavirové pauze, Saarbrücken absolvoval první zápas po třech měsících, neboť čtvrtá liga byla předčasně ukončena. V příští sezoně bude klub hrát třetí nejvyšší soutěž.

Leverkusen dostal do vedení v 11. minutě mladý Francouz Moussa Diaby a osm minut později zvýšil argentinský útočník Lucas Alario. V druhém poločase přidal pojistku bývalý německý reprezentant Karim Bellarabi.

Semifinále fotbalového Německého poháru:
Saarbrücken - Leverkusen 0:3 (0:2)
Branky: 11. Diaby, 19. Alario, 58. Bellarabi.

Reklama

Související témata: