Hlavní obsah

Hoffenheim - Lipsko 0:2Lipsko si upevnilo třetí místo v bundeslize

Fotbalisté Lipska v 31. kole německé ligy zvítězili na hřišti Hoffenheimu 2:0 a upevnili si třetí místo v tabulce. Oba góly vstřelil mezi 9. a 11. minutou Dani Olmo. Za vítěze nastoupil útočník Patrik Schick, v domácí sestavě byl další český reprezentant Pavel Kadeřábek.

Foto: Uwe Anspach, ČTK/AP

Zleva Patrick Schick z Lipska a Steven Zuber z Hoffenheimu.

Článek
Fotogalerie

Kouč Lipska Julian Nagelsmann prožil povedený návrat na stadion svého bývalého klubu, naopak Hoffenheimu po odvolání Alfreda Schreudera nevyšla premiéra s nezvyklým pětičlenným trenérským týmem.

Rozhodčí v úvodu proti Lipsku nařídil penaltu, kterou ale po zásahu videa odvolal kvůli ruce domácího hráče. Chvíli nato Olmo otevřel skóre a hned po dvou minutách španělský záložník přidal druhý gól další přesnou střelou.

Hoffenheim mohl snížit, ale Moanes Dabur trefil tyčku a Christoph Baumgartner ve velké šanci nepřekonal brankáře Pétera Gulácsiho. Krátce před pauzou selhal i kanonýr Lipska Timo Werner a před brankou místo přihrávky volnému Schickovi zvolil nepřesnou ránu.

Pravděpodobná letní posila Chelsea Werner se na začátku druhé půle sice už trefil, ale jeho 26. ligová branka v sezoně neplatila kvůli ofsajdu. Hráči Hoffenheimu už se na odpověď nezmohli, naopak je v závěru podržel gólman Oliver Baumann. Hostující Christopher Nkunku ještě v nastaveném čase trefil tyčku. "Rudí býci" natáhli bundesligovou sérii bez porážky už na 12 zápasů.

Německá fotbalová liga - 31. kolo:
Hoffenheim - Lipsko 0:2 (9. a 11. Olmo)

Reklama

Související témata: