Hlavní obsah

Bielefeld - Drážďany 4:0Hušbauer ani Petrák poslední Drážďany nespasili, lídr jasně vládl

Praha

Zázrak se nekonal. Fotbalisté Drážďan prohráli ve 28. kole 2. bundesligy na hřišti vedoucího Bielefeldu 0:4 a nadále tak uzavírají tabulku. Porážce nezabránili ani dva Češi v sestavě hostů Josef Hušbauer a Ondřej Petrák, kteří nastoupili v základní jedenáctce. Bielefeld vede tabulku o osm bodů před druhým Hamburkem, Drážďany ztrácí na aspoň barážovou příčku, kterou drží Norimberk, pět bodů.

Foto: Profimedia.cz

Josef Hušbauer v dresu Drážďan

Článek

Oba týmy dělil před dnešním zápasem v tabulce třicetibodový rozdíl a na trávníku to bylo znát. V 10. minutě ukázal velký přehled a parádní techniku domácí Jonathan Clauss, který nejdříve výborně zpracoval Hartelův pas za obranu, přeloboval vybíhajícího Brolla a zajistil domácím vedení 1:0.

Hosté mohli vyrovnat ve 23. minutě, kdy odražený přímý volný kop Hušbauera nedorazil z bezprostřední blízkosti Patrick Schmidt.

Závěr poločasu však patřil domácím. V 41. minutě nejdříve střela Voglsammera jen těsně minula pravou tyč hostující branky, o čtyři minuty později si to Klosova hlavička zamířila vedle levé tyče drážďanské svatyně.

Naděje na bodový zisk pro Drážďany definitivně zhasla v 62. minutě, kdy se prosadil Voglsammer střelou k levé tyči bezmocného Brolla. Třetí úder zasadil hostům o tři minuty později Klos, který využil rychlé akce domácích a zvýšil už na 3:0.

Debakl pro poslední tým tabulky završil v 88. minutě Soukou, který neuvěřitelnou akcí z půlící čáry zvýšil na 4:0. Hosté se nedočkali ani čestného úspěchu, do statistik se z exslávistických hráčů zapsal jen Ondřej Petrák, který viděl v 56. minutě žlutou kartu.

Druhá bundesliga
28. kolo:
Bielefeld - Drážďany 4:0
Branky: 10. Clauss, 62, Voglsammer, 65. Klos, 88. Soukou

Reklama

Související témata: