Hlavní obsah

Útočník Frankfurtu Fenin: S krunýřem to není ono

Útočník Frankfurtu nad Mohanem Martin Fenin odehrál se zlomeným žebrem v sobotu 84 minut důležitého bundesligového duelu s Mönchengladbachem. Zápas absolvoval se speciálním karbonovým krunýřem hrudi a přihrál na druhý gól domácích Liberopulosovi. Frankfurt zvítězil 4:1 a prakticky se zachránil, když se vzdálil sestupovým příčkám na devět bodů.

Článek

Jak se vám hrálo s krunýřem?

Především jsem byl rád, že mi ho tak brzy vyrobili. Je perfektně udělaný, přesně na tělo a v pohybu mě neomezuje. Ideální to ale není. Tím, že cítím na těle něco nepřirozeného, hlava říká, že něco není v pořádku.

Takže to je spíš o hlavě, než o strachu?

Tak nějak. I když jdu do souboje, nepustí mě do něj naplno. Prostě si uvědomuji, že mám zlomené žebro a nechci se víc zranit. Chybí mi potřebný důraz. To jsem v zápase cítil nejvíc. Na druhou stranu jsem rád, že jsem mohl nastoupit. To mi pomohlo.

Přesto jste ale přihrál na druhý gól Liberopulosovi, jak situace vypadala?

Dostal jsem míč a probíjel se přes tři hráče. Uviděl jsem volného Liberopulose a přihrál mu, ten pak dal gól na 2:0.

Stává se z vás nahrávač, kolikátá to byla asistence?

Podle mých propočtů desátá.

A gólu jste dal v téhle sezóně...

Pět, ale mohlo jich být víc. Pár gólových střel zastavily tyče a břevna.

Vy ale nedostáváte moc přihrávek do šancí, čím to je?

Chybí nám tvořivý středový záložník, alespoň jeden. Když vidím třeba Milana Baroše, kolik dostává přihrávek, jaké potřebuje, skoro mu závidím. Já žádnou takovou už dlouho nedostal. Tím trpím nejen já, ale celá naše ofenziva.

Frankfurt se výhrou nad Mönchengladbachem zachránil, zklidnila se atmosféra v klubu?

Ona tu nijak rozjitřená nebyla, my jsme o záchraně nepochybovali. Ještě nemáme stoprocentní jistotu, ale tohle už bychom měli uhrát. Budeme mít alespoň klid do dalších utkání. Doma přivítáme atraktivní soupeře jako Dortmund, Brémy, Hamburk... Chtěli bychom nabídnout našim fanouškům, kterých chodí přes padesát tisíc, atraktivní fotbal bez nervů.

Na boj o pohárovou Evropu už jste rezignovali?

Pro tuhle sezónu prakticky ano, i když před sezónou jsme si dělali naděje na účast v evropských pohárech. Nevyšel nám vstup do sezóny ani do jara. Máme hodně zraněných. Když chybí devět hráčů, kteří patří do základu nebo jsou na rozhraní, je to znát. Podle mne v plné síle máme lepší mužstvo než třeba Hertha Berlín. Na jaře chceme důstojně dohrát sezónu a připravit se na tu novou, v níž vezmeme účast v pohárové Evropě útokem.

Reklama