Hlavní obsah

Brankář Karius opět opouští Liverpool, hostuje v Unionu Berlín

Praha

Německý fotbalový brankář Loris Karius odešel z Liverpoolu na roční hostování do Unionu Berlín, aktuálně devátého klubu německé ligy. Sedmadvacetiletý gólman tak na hostování stráví už třetí sezonu, v předchozích dvou letech působil v Besiktasi Istanbul.

Foto: Facebook: Loris Karius

Gólman Loris Karius.

Článek

Angažmá v Berlíně Kariusovi doporučil německý kouč Liverpoolu Jürgen Klopp kvůli tomu, aby mohl častěji chytat. V Liverpoolu totiž byl až brankářskou trojkou a v nové sezoně neodehrál ještě ani minutu. Smlouvu má podepsanou do června 2022.

"Jürgen mi řekl, že to bude dobrý krok a že tu mám šanci vyniknout. Rozhodl jsem se, že chci být v brance týden co týden," uvedl dnes Karius na tiskové konferenci. Berlín si vybral i kvůli tomu, že tam bydlí jeho přítelkyně.

Karius se v roce 2016 po příchodu z Mohuče stal jedničkou Liverpoolu, ve finále Ligy mistrů proti Realu Madrid (1:3) však udělal dvě hrubé chyby. A když do klubu zamířila brazilská brankářská jednička Alisson Becker, Karius se rozhodl odejít na hostování do Besiktase.

Letos v létě se nechal slyšet, že by byl v Liverpoolu spokojen i s rolí dvojky. Tou však zůstal Španěl Adrián a tak se Karius rozhodl znovu odejít. "Celkově byly některé věci o mně zde v Německu hodnoceny příliš negativně, ale nic s tím neudělám. Byl jsem pryč čtyři roky a mým cílem je ukázat, že jsem opravdu dobrý bundesligový brankář," doplnil Karius.

Reklama

Související témata: