Hlavní obsah

Schalke - Union 1:1Dvě nedělní remízy poslaly na poslední místo Mohuč

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Schalke opustili poslední místo v tabulce německé ligy, když poprvé v sezoně bodovali. Povedlo se jim to ve 4. kole po domácí remíze 1:1 s Unionem Berlín. Vítěze nepoznalo ani druhé dnešní utkání nejvyšší německé soutěže, ve kterém se po stejném výsledku rozešly týmy Kolína nad Rýnem a Eintrachtu Frankfurt.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Vedad Ibiševič ze Schalke pálí.

Článek

Bezbrankový stav vydržel v Gelsenkirchenu do 55. minuty, kdy se trefil hlavou na bližší tyči obránce Unionu Marvin Friedrich. Mužstvo z hlavního města ale vedení dlouho neudrželo, po necelé čtvrthodině srovnal stejným způsobem po rohovém kopu Goncalo Paciencia. Schalke díky druhé brance v sezoně přeskočilo Mohuč, která zůstává po čtyřech utkáních jediným týmem bez bodu.

Frankfurt mohl v případě výhry udržet krok s Lipskem, které je po 4. kole v čele tabulky se ziskem deseti bodů. Úspěšně k tomu hostující tým vykročil v závěru první půle, kdy faul na Daičiho Kamadu potrestal z penalty André Silva.

Kolín odpověděl sedm minut po přestávce, na centr do vápna si seběhl slovenský reprezentant Ondrej Duda a z voleje zamířil přesně. Kolín nad Rýnem tak stejně jako Schalke uhrál první bod v ročníku a díky lepšímu skóre zůstal před týmem z Gelsenkirchenu.

Německá fotbalová liga - 4. kolo:
Kolín nad Rýnem - Eintracht Frankfurt 1:1 (52. Duda - 45.+2 Silva)
Schalke - Union Berlín 1:1 (69. Pacienca - 55. Friedrich)

Reklama

Související témata: