Hlavní obsah

Hamburk nepustí kanonýra Van Nistelrooije zpátky do Realu

Vedení Hamburku nevyhoví nizozemskému útočníkovi Ruudu van Nistelrooijovi, který by se chtěl vrátit do Realu Madrid. Španělský klub by čtyřiatřicetiletého kanonýra rád získal jako náhradu za Argentince Gonzala Higuaína, jenž je po operaci vyhřeznuté ploténky zhruba na čtyři měsíce mimo hru. Bundesligový celek však Van Nistelrooije nechce pustit.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Útočník Ruud Van Nistelrooy

Článek

"Naše rozhodnutí zní, že zůstane. Musí dodržet smlouvu," řekl v neděli sportovní ředitel Hamburku Bastian Reinhardt. Van Nistelrooij, který přišel do německého přístavu z Realu před rokem, má kontrakt do léta.

Bývalý hráč Manchesteru United se netají tím, že by dres Realu, v němž strávil čtyři sezony, rád znovu oblékl. "Real mě chce, na to se samozřejmě nedá nemyslet. Doufám, že se kluby dohodnou," uvedl Nizozemec, který v sobotu rozhodl o výhře Hamburku 1:0 na hřišti Schalke v prvním jarním zápase. V 26 bundesligových utkáních dal celkem jedenáct branek.

Vedení Hamburku prý zatím žádnou nabídku od Realu nedostalo. Podle německých médií se "Bílý balet" snaží získat Van Nistelrooije zadarmo. "To je nějaká novinka v profesionálním fotbale, když klub říká: darujte nám svého hráče," uvedl mluvčí HSV Jörn Wolf.

Reklama

Související témata: