Hlavní obsah

Polák prohrál v německé lize i ve třetím utkání za Wolfsburg

BERLÍN

Záložník Jan Polák prohrál i třetí utkání v dresu Wolfsburgu po svém lednovém přestupu z bruselského Anderlechtu. Devětadvacetiletý reprezentant odehrál 80 minut zápasu, ve kterém jeho tým tentokrát prohrál 1:2 ve Freiburgu.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Fotbalisté Dortmundu se radují z branky proti St. Pauli.

Článek

Trápící se hosty, kteří v předchozích třech utkáních ani neskórovali, poslal do vedení ve 28. minutě Patrick Helmes. Těsně před přestávkou však nejprve vyrovnal Stefan Reisinger a v druhé půli výsledek otočil šestnáctým gólem v sezoně Senegalec Papiss Cissé. Wolfsburg nebodoval ani ve druhém utkání pod zastupujícím trenérem Pierrem Littbarským, z posledních 13 bundesligových zápasů jen jednou zvítězil a zůstává na patnácté pozici.

Lídr soutěže Dortmund porazil nováčka St. Pauli na svém hřišti 2:0 a naplno bodoval po dvou předchozích remízách. Skóre utkání otevřel ve 39. minutě nejlepší domácí střelec Lucas Barrios desátou ligovou trefou v sezóně, náskok pojistil čtyři minuty po přestávce vlastní brankou Ralph Gunesch.

V novém roce neporažený vestfálský celek má v neúplné tabulce třináctibodový náskok na druhý Leverkusen a v příštím kole ho čeká zřejmě klíčové jarní utkání na půdě mistrovského Bayernu Mnichov.

Další nováček Kaiserslautern prohrál v Hannoveru jasně 0:3 a ani v šestém utkání v roce 2011 se nedočkal výhry. V záloze hostů odehrál celé utkání Adam Hloušek, Jan Morávek odešel ze hřiště jedenáct minut před koncem.

Hamburk deklasoval v severoněmeckém derby Brémy 4:0 a na svém stadionu napravil zaváhání ze středeční dohrávky proti městskému rivalovi St. Pauli. Vysokou výhru, kterou podpořil dvěma góly Peruánec Paolo Guerrero, sledovali pouze z lavičky záložník David Jarolím a brankář Jaroslav Drobný.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:
Dortmund - St. Pauli 2:0 (39. Barrios, 49. vlastní Gunesch), Freiburg - Wolfsburg 2:1 (43. Reisinger, 69. Cissé - 28. Helmes), Hamburk - Brémy 4:0 (64. a 79. Guerrero, 42. Petrič, 86. Ben-Hatira), Hannover - Kaiserslautern 3:0 (17. a 57. Schlaudraff, 45. Abdellaoue), Hoffenheim - Kolín nad Rýnem 1:1 (48. vlastní Novakovič - 68. Mohamad), Mohuč - Bayern Mnichov 1:3 (83. Allagui - 9. Schweinsteiger, 50. Müller, 77. Gómez).

Reklama

Související témata: