Hlavní obsah

Pospěchovým zaměstnavatelem bude od léta Mohuč

KODAŇ

Novým zaměstnavatelem českého fotbalového reprezentanta Zdeňka Pospěcha bude německá Mohuč, kam zamíří v létě z Kodaně. S momentálně pátým klubem bundesligové tabulky uzavřel smlouvu na dva roky. Přestup dnes potvrdili hráčův agent Pavel Zíka i funkcionáři německého celku.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeněk Pospěch pravděpodobně po sezóně zamíří do Mohuče.

Článek

"Jsme rádi, že se povedlo zrealizovat jeden z největších přestupů této zimy, co se týká jména a kvalit fotbalisty. Kontrakt vstoupí v platnost v létě. O Zdeňka mělo zájem několik klubů, nakonec se rozhodl pro Mohuč, kde podepsal dvouletou smlouvu," řekl ČTK Zíka z agentury Sport Investu, která hráče zastupuje.

O Pospěcha v lednu usiloval Stuttgart bojující o záchranu. Mohuč byla naopak největším překvapením podzimu a dlouho se držela v boji o titul. Nyní se soustředí především na udržení páté příčky zaručující start v Evropské lize.

Pospěch chystaný odchod do Německa potvrdil minulý týden po prvním utkání osmifinále Ligy mistrů s Chelsea, v němž Kodaň prohrála 0:2. Český obránce dostal v zápase žlutou kartu, která ho připraví o odvetu. Agent Zíka tehdy uvedl, že Pospěch zamíří do týmu z horních pater německé ligy. Až nyní se ukázalo, že jde o Mohuč.

Dvaatřicetiletý fotbalista přijde do Německa jako volný hráč, neboť v Kodani, kde působí od ledna 2008, mu skončí smlouva. V národním týmu bývalý obránce Opavy, Ostravy a Sparty dosud odehrál 24 zápasů a vstřelil dva góly.

Reklama

Související témata: