Hlavní obsah

Kvalita Chelsea je úplně jinde, uznává Pospěch. Teď se těší do Německa

V dánské Kodani prožívá vydařené angažmá, ale rozhodl se, že je čas se posunout dál. Reprezentační zadák Zdeněk Pospěch zamíři po konci sezóny do německé Mohuče. Chce být blíže k domovu. Ještě předtím by však rád získal znovu dánský titul. "Bundesliga je pro mě dalším krůčkem nahoru. Mohuč navíc bojuje o start v Evropské lize," řekl Pospěch v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeněk Pospěch bude oblékat dres bundesligové Mohuče.

Článek

Ještě dřív, než začala jarní část nejvyšší dánské fotbalové soutěže, jste podepsal smlouvu s bundesligovou Mohučí, takže už máte jistotu, že v Kodani po sezóně končíte. Nemáte obavu, že vás trenér odstaví?

Určitě ne. Máme nakročeno k dalšímu titulu a já chci rozdělanou práci dokončit. Kodaň je profesionální klub se vším všudy, pokud na to budu mít, budu hrát do poslední chvíle.

Takže žádné drama nebude na programu?

Nic takového. Mám v klubu velmi dobré vztahy. Nabízeli mi i prodloužení smlouvy, ale chtěl jsem blíž k domovu. Na čtyři roky v Kodani budu vzpomínat jen v tom nejlepším.

Proč jste se rozhodl právě pro Mohuč?

Její nabídka byla nejlepší. Navíc si zahraju prestižní soutěž, která je cílem mnoha fotbalistů.

Byl jste se už v Německu podívat?

V únoru jsem tam byl podepsat smlouvu. Viděl jsem i nový stadión, který bude otevřen v létě. Vypadá krásně, už se na něj těším. I proto jsem rád, že jdu právě do Mohuče. A navíc je tam slovenský reprezentant Radoslav Zabavník, s nímž jsem hrál ve Spartě. Je fajn, když přijdete někam, kde máte kamaráda.

V Kodani jste si zahrál Ligu mistrů, což s Mohučí asi nezažijete. To vás nemrzí?

Takhle to neberu. Bundesliga je pro mě dalším krůčkem nahoru. Mohuč navíc bojuje o start v Evropské lize, je to ambiciózní klub. I to mě láká.

Takže s Ligou mistrů se prozatím rozloučíte za pár dnů v Londýně…

Bohužel ale nebudu proti Chelsea kvůli kartám na trávníku. Věřím, že mě tam klub vezme s sebou aspoň jako diváka.

Po domácí prohře 0:2 by ale Kodani k postupu mohl pomoci snad jen zázrak…

Jsem realista, kvality Chelsea jsou úplně jinde. Nepamatuju si, že bychom v Kodani sehráli zápas, v němž bychom si nevytvořili jedinou vyloženou šanci.

Sledoval jste i bývalé kolegy ze Sparty v soubojích s Liverpoolem?

Pochopitelně. A bylo mi líto, že nepostoupili. Je to škoda pro celý český fotbal, protože Liverpool je velký klub. Historie se neptá, v jakém byl zrovna rozpoložení, počítá se výsledek. A ten mohl být historický.

Blíží se kvalifikační duel české reprezentace se Španělskem, sledujete tamní ligu?

Určitě, vždyť Barcelona a Real jsou v televizi pořád. Se Španěly nemáme co ztratit, ale můžeme tam hrozně moc získat.

Reklama

Související témata: